Puts vek ihmiset

Rönsy

Minulla on tätiongelma: kelvoton nuoriso häiritsee minua mölinällään. Mutta siihen on ratkaisu, jota näemmä sopii laajemminkin käyttää epätoivottujen ihmisten poistamiseen.

Asun ihanalla paikalla, aivan ison puiston ja uimarannan kupeessa. Ainoat äänet, jotka ulkoa kuuluvat, ovat lintujen tai myrskytuulen äänet. Kuitenkin viime ja tänä kesänä uusi ongelmalajike, nuoriso, on pesiytynyt rantapuistoon. Tulevat sinne lämpiminä iltoina mäyräkoirineen ja kertakäyttögrilleineen, lökäpöksyissään. Viipyvät pitkälle yöhön, mitä lie sopimatonta puuhaavat. Merenlahti vain voimistaa mölyä, joka kantautuu kovaäänisenä paikallisten asukkaiden, kunnollisten kansalaisten, avoimista ikkunoista sisään.

Tällainen lämmin kesäyö oli taas tulossa tuossa pari viikkoa sitten. Olin matkalla lähikauppaan kymmenen aikaan illalla ja vastaan tuli jengi. Nuorilla oli suorastaan lavallisia kaljaa mukanaan ja he suuntasivat rantaan. Tuijotin niin paheksuvasti kuin voin, mutta eihän niitä kelvottomia katseilla saa mihinkään. Mietin jo, että pitää varmaan tulpat korvissa nukkua, kun oli niin kuuma, että ikkunoita ei voisi mitenkään sulkea.

Mutta pian tulikin yllättävä pelastus: ukkoskuuro. Mahtavaa! Satoi vain kymmenen minuuttia, mutta kovaa, ja se riitti huuhtomaan kelvottoman aineksen rannastani. Sen jälkeen tuli taas lämpö, hiljaisuus ja idyllinen kesäyö idylliseen porvariyhteisöömme.

Tätä huuhtelusysteemiä käyttävät muutkin kuin äiti luonto tai ukkosenjumala.

Helsingin kaupunki keksi aloittaa Koffin puiston sadetuksen aamuyön sijasta jo puoli yhdeltätoista, niin saadaan puisto rauhoitettua roskaavasta pussikaljajengistä. Nerokasta! Yksinkertaista, tehokasta ja väkivallatonta. Ja samalla hieman jotenkin natsia.

Mutta entäs tämä: En pysty linkkaamaan, liian vaikea googletus, mutta pari vuotta sitten Espanjassa luin sanomalehdestä Lleidan kaupungin "siirtolaisongelmasta" (kuulostaa samalta kuin "tuholaisongelma"). Andalusiassa oli tomaattikausi loppunut ja viljelijät tahtoivat päästä eroon riistämästään työvoimasta, paperittomista afrikkalaismiehistä. He olivat nokkelasti ostaneet näille menolipun Lleidaan, Kataloniaan, ja sanoneet, että siellä riittää peltotöitä. No ei niitä ollut, ja hirveä määrä kodittomia, rahattomia ja paperittomia ihmisiä pölähti keskelle Jyväskylän kokoista Lleidan kaupunkia vailla tekemistä tai yösijaa. He leiriytyivät vanhaan kaupunkiin aukiolle, jossa oli vesipiste. Heidät haluttiin sieltä pois, mutta pyytämällä he eivät suostuneet lähtemään. Vesijohto suljettiin, ei auttanut. Mitä keksi poliisi? Painepesurin. Ei-toivotut ihmiset ruiskutettiin pois aukiolta.

Aikamoista. Itse pitäydyn korkeintaan sadetanssissa, kun nuoriso taas tulee mölisemään.

Kommentit

kaisu

"ja samalla hieman jotenkin natsia." :D 

Joanna Palmén
Rönsy

No hieman on, eiks ookin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.