Rennosti

Rönsy

Imagen toimitus vaihtoi vapaalle perjantaina. Meidän valokuvaaja-avustaja Juuso Westerlund valittiin keväällä vuoden aikakauslehtikuvaajaksi, ja yhtiömme julkaisujohtaja käski meidän viedä Juuso syömään hänen piikkiinsä. No mehän tottelimme. Veimme Juuson Boulevard Socialiin.

Päivänsankari ja minä.

Ruoka oli törkeän hyvää (paitsi lohi maistui lohelta), paikka oli viihtyisä ja ilta loistava. Mutta sitä mietin, että nyt kun Helsingissä on näitä uusia "rentoja" ravintoloita, Tomi Björckin ja muidenkin, niin se tarkoittaa että: Ei ole omaa tarjoilijaa vaan on viisi, kuusi eri tyyppiä, jotka tuovat pöytään maistelumenun annoksia hurjaa tahtia. Ja tietysti keskeyttävät aina keskustelun kertoakseen, että tässä on nyt tätä, tätä ja tätä. Ja viinien kanssa sama homma.

Ruokailu kesti kaksi ja puoli ohjelmallista tuntia, mutta en ollut juonut kahvikupillistani loppuun, kun yksi tarjoilijoista tuli kertomaan, että "nyt on valitettavasti tullut aika luopua teistä". Paikassa on kolme kattausta illasta, tiesi pöydänvaraaja kertoa. Ainoa johon mahduimme miltei kuukauden varoitusajalla, oli kello viideltä. 

(Erityisplussaa kuitenkin Juuson jälkkäriinsä saamasta kynttilästä. Ne vaihtuvat tarjoilijat olivat kuunnelleet meidän puheitamme ja bonganneet, että Juusoa juhlitaan.)

En tiiä. Miellyttävä ja tosiaankin rento paikka, mutta on tuossa vähän ruokalameininki. Onko tää nyt oikeasti hyvä kulttuurinen murros? Lilyssä oli muuten Kriitikot-palstalla taannoin vähän samaa asiaa ravintola Gaijinista, jossa muuten olimmekin toimituksen edellisenä virkistysiltana keväällä. 

Onneksi ilta oli vielä nuori ja ehdimme tsekata myös Annan suositteleman Liberty Or Death -drinkkibaarin. Se oli kyllä hauska. Miinusta vain drinkkilistan liian pienestä präntistä, ihan sokkona piti valita. Kurkku on ilmeisesti se juttu drinkeissä tällä hetkellä, sitä oli sekä Boulevard Socialin Tzaziki-stanissa (sitä oli kehuttu, mutta kyllä vaan minä haluan pitää tzatzikini ja drinkkini erikseen) että siinä jossakin, jota Libertyssä otimme. Meni hermot kurkkuun.

No ehdittiin me sinä iltana tsekata kaikenlaista muutakin. Juuso-parka joutui vielä töihin, ja siitä lisää joskus myöhemmin Imagessa. Ihan vaan pieni vinkki. Tämän kaivoin seuraavana aamuna laukustani:

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.