Rönsy testaa: Zlatanin oma media

Latasin tänään puhelimeeni Zlatanin oman tiedotusvälineen. Se on uusi applikaatio, jossa Zlatan kertoo kuulumisiaan faneilleen suoraan, ”ilman filtteriä”.

Sama toive on monilla: päästä kertomaan asiansa suurelle yleisölle ilman tyhmää journalismia. Sitä sanotaan tiedottamiseksi. Kirjoitin tästä poliitikkojen toiveena jo pari vuotta sitten. (Eikä tuo tiedottaminen näytä vieläkään täysin lyöneen journalismia; tuo kokoomuksen kyseenalaista.fi-sivusto on suljettu.) 

Zlatanin oma tiedotusväline on paha isku Ruotsin muille tiedotusvälineille. Zlatanin nimi mainitaan Ruotsin tiedotusvälineissä vuosittain suunnilleen yhtä monta kertaa kuin pääministeri Fredrik Reinfeldt. Aftonbladetilla on kaksi kirjeenvaihtajaa Pariisissa seuraamassa Zlatania. 

Ja kun Ruotsi pelasi muutama viikko sitten MM-karsintaottelun Itävaltaa vastaan, Zlatan katosi ottelun jälkeen mixed zonelta nopeasti ja sanoi toimittajille, että ”lukekaa mun appsista”. 

Lehdistö onkin ollut loukkaantunut. Valittavat, että ”appsissa ei voi kysyä jatkokysymyksiä” (no se on ihan totta, mutta kun kyseessä on urheilujournalismi ja urheilutoimittajien ”jatkokysymykset”, en pysty pidättämään pientä pilkallista naurua). Suurempi ongelma on minusta kuitenkin se, että Zlatanin ”ilman filtteriä” kertomat kuulumiset ovat aivan kuolettavan tylsiä. 

Näin hän kommentoi applikaatiossa Itävalta-ottelun jälkeen:

”1:a halvlek var inte bra, men vi kom in i omklädningsrummet där vi alla var överens om att det hängde på oss. Vi kommer ut i 2:a och gör det bra – känns fantastiskt! Grabbarna gjorde ett fantastiskt jobb! Går inte att beskriva. Stort grattis till alla och svenska supportrarna speciellt. De som var inne på arenan var ett grymt stöd!”

Jos tuota ”filtteröimätöntä” Zlatania sitten verrataan vanhaan ”filtteröityyn”:

Zlatan, ootko nyt ihan varma, että haluat, että joku pr-henkilö kirjoittelee noita sun muka suoria sitaattejasi johonkin mainoksia pursuilevaan applikaatioon? Varmaan se start up maksaa sulle hyvin, mutta kannattaako todella?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *