Telkkarisääty

Rönsy

– Ei täällä logiikalla pelata, sanoi Jylhäkorpi. – Se loppui samalla kun kommunismi vietiin saunan taakse. Ennen oli sentään yhteiskunnassa vastavoima, oli erilaisia puolueita. Nyt on vain yksi puoluekoneisto ja yksi totuus. Ja yksi sääty yli muiden: telkkarin julkkikset. Niistä tehdään nykyisin politiikotkin. Telkkarisääty jauhaa paskaa Tuttu jutussa ja A-studiossa ja Teijan keittiössä. Ne levittää helvetin negatiivista kuvaa tulonsiirroista ja hyvinvointivaltiosta. Se on niin onnistunutta propagandaa, että parhaiten sitä uskoo köyhät. Toimeentulotuella kitkuttavat runkut on ittekin sitä mieltä, että verotus on liian kova kun Kirka sanoi Hermuselle niin, ja A-studion viisas sanoi niin, ja Koivusalo ja Hallikainen sanoi kanssa, ja Teemu Selännekin oli samaa mieltä. Nää saatanan julkkikset tienaa miljoonia ja käskee köyhät antamaan rahansa Lastenklinikalle. Telkkarisääty tekee parhaansa ja kattoo mihin se riittää. Ja aina niillä on satakymmenen prosenttia käytössä. Köyhät ei saa sataa täyteen. Perkele soikoon...

Se oli Arto Salmisen Varasto-romaanin Jylhäkorpi, joka siinä tykitti. Voi että oli hyvä kirja! Suosittelen, vaikka olenkin ihan jälkijunassa. Kuten kulttuuriviittauksistakin voi päätellä, kirja ilmestyi jo 90-luvulla (ja leffakaan ei enää taida pyöriä teattereissa). Salminen-parka ei tiennyt BB:stä ynnä muusta shitistä vielä mitään!

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Varasto on klassikko! Mun ehdoton suosikki Salmisen (hienosta) tuotannosta. 

JOM (Ei varmistettu)

Salmisen kirjoista Lahti on minusta vielä parempi.

Paskateoria ja Kalavale ovat puolestaan hieman kepeämpiä.

Ei-Kuori taas on niin synkkä, että sitä lukiessa tuli paha olo.

Eka, Turvapaikka, on vielä vähän raakile mutta kiintoisa toki sekin.

Kaikki kannattaa lukea.

Joanna Palmén
Rönsy

Mä olen vuosia tiennyt, että mulla on melkoinen aukko sivistyksessä ja toisaalta loistavia lukuelämyksiä edessä, kun en ole Salmista lukenut. Mutta tästä se lähtee.

Hosuli
Hömppäblogi

Onpas hyvä ja osuva lainaus! Jotkut viisaudet ne vaan kestää aikaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.