Vapiano Helsinkiin
Äh, ja toisaalta jee! Jutussani on lähes virhe, ei ihan. Tuoreen Imagen Tukholma-matkajutussa suositan Vapiano-konseptiravintolaa, lähinnä siksi että se ”ei vielä ole rantautunut Suomeen”. No, sain juuri kutsun Helsingin Vapianon avajaisiin.
Vielä guuglasin tätä joskus maaliskuussa, kun juttua kirjoitin, mutta silloin ei tietoa ollut, enkä nyt sitten tajunnut tarkistaa enää. Mutta, sehän ei tosiaankaan lehden ilmestyessä ollut vielä rantautunut, vaan rantautuu vasta 10.6. Hah!
Uutinen sinänsä on jeejee. Ketju mikä ketju, toki, mutta tuore pasta ja tuoreet yrtit ja tomaatit ja parmesaanit siinä nenän ja silmien alla, runsaus ja valinnanvapaus, se vaan jotenkin toimii. Ideana on, että asiakas saa tullessaan ravintolaan kortin, johon ostokset höylätään, ja lähtiessä maksetaan.
Lasku on tietysti aina suurempi kuin mitä oli ajatellut. Voisikohan konseptia kehittää ja ottaa käyttöön prepaid-pastaliittymät?