Mansikkasuu

IMG_3935-2.jpg

”Heti ilmestyi ainakin viis uutta ryppyä silmäkulmaan, mut onneks leuasta löytyy muutama teininäppy tasapainottamassa vanhenemistä..” Moi pitkästä aikaa! Kevät tuntunut aika kiireiseltä, mutta nyt on lähetetty oppilaat kesälomalle ja kesän jatkan pelkästään Marimekolla työntekoa. Ihanaa vähän hengähtää tämän vuoden jäljiltä ja keskittyä vaan yhteen asiaan! Eilen tuli mittariin taas vuosi lisää. Hassua, oon niin monesti viime aikoina todennut kuinka nopeesti aika juoskee. Vuosi viime syntymäpäivästä, vuosi valmistumisesta, vuosi Kotkaan muutosta. Ja kohta vuosi Balin matkasta ja niinikään minun viime matkasta? Viime päivät olenkin kuluttanut oikein urakalla eri lentoyhtiöiden ja Airbnb:n nettisivuja selaten uuden reissun toivossa. Elokuussa meillä on viikko yhteistä lomaa, jolloin olisi hyvä hetki maailmanmatkaamiselle. Tällä hetkellä kiinnostavimmat kohteet on ehdottomasti Rooma, Barcelona ja Nizza. Otan mieluusti vastaan reissuvinkkejä!!  Eilinen meni tosi rauhallisissa merkeissä: aamulla leivoin kakun ja iltapäivällä tuli perhe synttärikahville. Alempana vielä ohje tälle ihanalle, raikkaalle kesän suosikki kakulle! 

IMG_3934-2.jpg

Kesän ihana Brita-kakku

Erottele 4 munan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota 150g voita ja 1,5dl sokeria ja lisää keltuaiset joukkoon yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä 2dl vehnäjauhoja ja 2tl leivinjauhetta ja lisää ne vaahtoon. Lopuksi lisää vielä 1,5dl maitoa koko ajan vatkaten.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää 2dl sokeria vaahdotuksen loppu vaiheessa. Marenki on valmista, kun se on kiiltävää ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. 

Levitä marenki taikinan päälle aaltoiseksi kerrokseksi ja ripottele vielä pinnalle 1dl mantelilastuja. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 35min.

Viipaloi mansikat sitruunamehuun maustumaan. Vaahdota 4dl kermaa ja lisää vaahdotettuun kermaan 1dl lemon curdia ja 0,5dl sokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja siirrä ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet täytteestä ja mansikoista sekä lisää halutessasi myös muita marjoja. Itse käytin mansikoiden lisäksi vadelmia ja pensasmustikoita. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja toista. Käytin vielä koristelussa kirsikoita sekä tuoreen mintun ja sitruunamelissan lehtiä. 

Voìla! Ihanan raikas kesän varma suosikki kakku on valmis nautittavaksi :)

IMG_3944-2.jpg

Ihanaa sunnuntaita!

<3Roosa

Muoti Ruoka ja juoma Ajattelin tänään Päivän tyyli