Täydellinen sienirisotto
Nyt jo useaan otteeseen meidän ruokapöydän suosikiksi todettu sienirisotto -ohjetta tarjolla! Ehdottomasti paras pitkään aikaan tekemäni ruoka, ah! Täydellisen pehmeä, aromikas ja täyteläinen risotto, jossa mukavan pehmeä koostumus ja sitruksinen aromi. Ihan täydellinen. Ohjeen löysin joskus syksyllä netistä, enkä silloin oikeastaan edes tykännyt sienistä. Nyt olen oppinut rakastamaan sieniä ja ohjetta pari kertaa testanneena haluan sen tänne jakaa. Ainekset tähän risottoon on semmoiset, mitä ainakin meidän kaapeista löytyy lähes poikkeuksetta aina löytyy.
Sitruksinen sienirisotto:
1l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,5dl oliivi öljyä
2 shalotti sipulia
3 valkosipulin kynttä
3dl risotto riisiä
200g sieniä
1dl valkoviiniä
50g parmesaania
2rkl voita
1 sitruunan kuori ja mehu
ripaus suolaa ja pippuria
viimeistelyyn:
persilijaa ja paremesaania
Ohje:
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sinne kasvisliemikuutiot. Pidä kiehauttamisen jälkeen pientä lämpöä liedellä koko ajan.
Kuumenna öljy toisen kattilan pohjalla ja kuullota sipulit. Lisää riisit ja sekoittele niitä kattilassa kunnes ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Lisää myös sienet, sitten valkoviini ja nosta lämpöä kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Kun viini on imeytynyt, ala lisäämään kasvislientä dl kerrallaan riisin joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka liemen sekoittamista ja liemen lisäämistä kunnes riisit on al dente eli pehmeitä, mutta maistaessa riisinjyvä vielä vähän napsahtaa. Rakenteen kuuluu olla löysähkö.
Ota risotto liedeltä, sekoita joukkoon voi ja sitruunan mehu ja kuori sekä parmesaani. Anna tekeytyä kannen alla hetki ja annostele risotto lautasille sekä lisää päälle vähän parmesaania ja persilija.
A VOÌLA!
Nauttikaa!
<3Roosa