Täydellinen sienirisotto

IMG_2893.jpg

Nyt jo useaan otteeseen meidän ruokapöydän suosikiksi todettu sienirisotto -ohjetta tarjolla! Ehdottomasti paras pitkään aikaan tekemäni ruoka, ah! Täydellisen pehmeä, aromikas ja täyteläinen risotto, jossa mukavan pehmeä koostumus ja sitruksinen aromi. Ihan täydellinen. Ohjeen löysin joskus syksyllä netistä, enkä silloin oikeastaan edes tykännyt sienistä. Nyt olen oppinut rakastamaan sieniä ja ohjetta pari kertaa testanneena haluan sen tänne jakaa. Ainekset tähän risottoon on semmoiset, mitä ainakin meidän kaapeista löytyy lähes poikkeuksetta aina löytyy.

Sitruksinen sienirisotto: 

1l vettä

2 kasvisliemikuutiota

 

0,5dl oliivi öljyä

2 shalotti sipulia

3 valkosipulin kynttä

3dl risotto riisiä

200g sieniä

1dl valkoviiniä

50g parmesaania

2rkl voita

1 sitruunan kuori ja mehu

ripaus suolaa ja pippuria

 

viimeistelyyn:

persilijaa ja paremesaania

 

Ohje:

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sinne kasvisliemikuutiot. Pidä kiehauttamisen jälkeen pientä lämpöä liedellä koko ajan.

 

Kuumenna öljy toisen kattilan pohjalla ja kuullota sipulit. Lisää riisit ja sekoittele niitä kattilassa kunnes ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Lisää myös sienet, sitten valkoviini ja nosta lämpöä kunnes viini on imeytynyt riisiin.

 

Kun viini on imeytynyt, ala lisäämään kasvislientä dl kerrallaan riisin joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka liemen sekoittamista ja liemen lisäämistä kunnes riisit on al dente eli pehmeitä, mutta maistaessa riisinjyvä vielä vähän napsahtaa. Rakenteen kuuluu olla löysähkö. 

 

Ota risotto liedeltä, sekoita joukkoon voi ja sitruunan mehu ja kuori sekä parmesaani. Anna tekeytyä kannen alla hetki ja annostele risotto lautasille sekä lisää päälle vähän parmesaania ja persilija.

A VOÌLA!

 

Nauttikaa!

<3Roosa

 

Koti Ruoka ja juoma DIY