Lantturanskalaiset & karjalanpaistia twistillä

Varmaankin kaikilla suomalaisilla on jonkinlainen lämmin muisto, johon liittyy jotenkin karjalanpaisti. Tuo ruokalajeista yksi perinteisimmistä on myös yksi pilatuimmista ja vihatuimmista. Karjalanpaisti, tuo häävastaanottojen klassikkoruoka.Olkoon tämä resepti oodi skandaalin käryiselle maineellesi. Mutta jos nyt ihan vakavasti tästä reseptistä avaisin, niin hemmetin hyväähän tämä on. Oikeaa downshiftaajien, ajanpihtaajien ja hitaan elämän hinkuttajien suosikki, hitaasti kypsyvä pataruoka. Sen kypsymistä odotellessa voi nauttia esimerkiksi Meiju Suvaksen sävelistä!

//www.youtube.com/embed/Go54Qk7kLEk

 

photo temporary-193.jpg

Twisted Karjalanpaisti

  • 600g Luomua karjalanpaistilihaa
  • 1 Sipuli
  • 2 Porkkanaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta tinjamia
  • CocoVin Kalaharin suolaa
  • Luomuvoita

Lantturanut:

  • Lanttua
  • Oliviiöljyä
  • CocoVin Kalaharin suolaa

Valmistus:

  1. Kuumenna isossa kattilassa voita
  2. Paista lihojen pinta ruskeaksi
  3. Siirrä lihat odottamaan
  4. Kuullota kasvikset kattilassa
  5. Lisää vesi ja kiehauta
  6. Lisää liha ja mausteet
  7. Laita paisti uuniin 200 °C n. 2-3tuntia

Lantturanut:

  1. Leikkaa lantusta suikaleita
  2. Laita ne uuninpellille ja lisää hiukan öljyä
  3. Paista 200 °C  kunnes ranut ovat ruskeita

 

photo temporary-194.jpg

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma diy