Omenaiset donitsit

Mun sydän kuuluu merirosvolle, mutta mun maha kuuluu viljattomalle herkkuruoalle. Tosin mun herkkuruoat kuuluu myös merirosvon mahalle, joka myös tykkää viljattomasta. Sen vuoksi rosvoluolassa leivotaan ystävänpäivän donitseja, joiden maun twisterinä toimii raikas omena.Jottei valmis tuotos jäisi häpeämään alkuperäisen varjoon, saa se vielä reseptin lopussa kiiltävän kuorrotteen. Mmmmm..donuts.

photo 32E2B9F4-D69E-4D73-AC3F-223FF5BD9A8B-23975-0000085EDC85C923.jpg

Viljattomat donitsit

10-15kpl

  • 5 Kananmunaa
  • 1tl Leivinjauhetta
  • 1/2tl Psylliumia
  • 1dl Hunajaa
  • 1dl Makeuttamatonta omenasosetta
  • 1,5dl Kookosmaitoa
  • Hyppysellinen aitoa vaniljaa
  • 1dl CocoVin kookosjauhoja
  • 1dl CocoVin marcona manteleita jauhettuina tai mantelijauhoa
  • 3rkl Kookosöljyä
  • 2tl Kanelia
  • 1tl Jauhettua kaardemummaa
  • Ripaus CocoVin Kalaharin suolaa

”Kuorrote”

  • 0,5dl Hunajaa
  • 0,5dl CocoVin kookosöljyä

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 170ºC
  2. Sekoita nesteet keskenään tehosekoittimessa
  3. Lisää seokseen jauhot ja kookosöljy
  4. Sekoita taikina uudelleen
  5. Voitele donitsivuoka kookosöljyllä
  6. Kaada taikinaa vuokiin niin, että 3/4 muotista tulee täyteen
  7. Paista donitseja n.15min keskitasossa
  8. Anna jäähtyä n.10min ennen donitisen irroittamista vuoasta
  9. Sulata öljy ja hunaja juoksevaan muotoon
  10. Sivele siveltimellä hunajaa ja öljyä vuorotellen donitsien pinalle.

*Resepti sisältää tuotesijoittelua.

 

4e0e151b0a5dc7fcf8f06bbe1cd6b455c034018606fbb761f3938959e80a9174.jpg

Kuva täältä.

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma diy

Raakalasagne

#vegaanihaaste #raakaruoka#rawvegan #hittoettäalkaaärsyttämään, right? Ei. Tyypit, lihapistoolit takaisin koteloon. Vegaanihaaste on oikeasti hyvä juttu, koska se voi avartaa mieltä ja kehoa. Lisäksi meidän on hyvä tunnustaa faktat, että ihmiskunta syö liikaa lihaa, eikä se ole planeettamme kannalta hyvä suuntaus. Hyvä suuntaus ei myöskään ole kuormittaa maapalloa soijan ja viljan tehoviljelyllä, joten raakaruoka on mielestäni omalla kohdallani paras vaihtoehto. Vaikka itse en ole vegaani, eikä minusta luultavasti sellaista koskaan tule, niin kannatan silti lihan käytön vähentämistä.

Tänään Rosvoluola tarjoaa Raakalasagnen reseptin, jonka pystyy toteuttamaan ilman hellaa ja taitoja. Kyllä, myös ilman taitoja, sillä tämä on yksinkertaisimmista resepteistä yksinkertaisin. Ainoa mitä pitää osata käyttää on tehosekoitin ja juustohöylä, johon varmaan suurin osa suomalaisista pystyy.

Ja mikä raakavegaani? Raakavegaani ei syö muuta kuin raakaa kasvistuokaa, jota ei ole kuumennettu yli 48 °C asteen. Raakavegaani ei syö mitään eläinperäistä, kuten lihaa tai maitotuotteita. Raakavegaanit uskovat, että ruoan hivenaineet ja entsyymit tuhoutuvat yli 48 °C asteen lämmitetyssä ruoassa. 

 

photo 41c19613-41d9-4a84-aca3-af8270c5fe21.jpg

Raakalasagne

Lasagnelevyt:

  • 1 iso kesäkurpitsa

Saksanpähinä-tomaattisoosi:

Cashew-tuorejuusto

  • 150g cashewpähkinöitä (liotettu vedessä väh. 3h)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1rkl Sitruunamehua
  • Vettä (seoksen notkeuttamiseen)
  • 1tl CocoVin Kalaharin suolaa
  • 2rkl oluthiivaa

Parsakaalipesto

  • 1 kukkakaalin nuput (300g)
  • 1-2dl laadukasta oliiviöljyä (vapaaehtoinen, voi käyttää myös vettä)
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 2tl CocoVin Kalaharin suolaa
  • Nippu basilikaa

 

 

Valmistus:

  1. Leikkaa kevätkurpitsasta levyjä käyttäen juustohöylää tai vihannesmandoliinia
  2. Valmista cashew-juusto ja parsakaalipesto ajamalla seokset erikseen tehosekoittimessa levitettäviksi sooseiksi
  3. Valmista saksanpähinä-tomaattisoosin pohja ensin (ei saksanpähkinät)
  4. Lisää liotetut saksanpähkinät sileään seokseen ja pyöräytä terää pari kertaa, jotta seokseen jää paloja
  5. Kokoa lasagne laittamalla aina yksi kerros kesäkurpitsaa ja yksi mieleisiäsi kastikkeita
  6. Nauti mahdollisimman nopeasti, sillä raakalasagnen säilvyys on max.1 päivä

 

photo temporary-2427.jpg

hyvinvointi mieli vastuullisuus ruoka-ja-juoma