Omena-vanilja-napanderi

Hellurei! Uusi vuosi alkaa kolkutella ovelle, joten on aika julkaista omena-vanilja-napanderin ohje. Tällä peruskaavalla voi tehdä parissa päivässä nopeutettuna maukkaita aperatiiveja esim. uuden vuoden illallisille. Omien snapsien valmistaminen on meillä perinne, johon liittyy myös juhliin valmistautumisen kiva hytinä. Ulkomailla Itse tehty mausteseos antaa mahdollisuuden kehitellä uusia, raikkaita makuja ja valvoa juoman laatua. Joten rohkeasti vain kokeilemaan! 

 Muistattehan, että alkoholijuomat ovat vain kahdeksantoista vuotta täyttäneille aikuisille! 

 

1507381_10151834594601638_1142836271_o.jpg

 

Omena-vanilja-napanderi

  • 3dl luomulaatuista vodkaa
  • 2-3 Granny Smith omenaa kuorineen
  • 3rkl CocoVin kookossokeria
  • 1 tl aitoa vaniljaa
  • 3tl kanelia

 

Valmistus:

  1. Kuutioi omenat
  2. Kaada vodka lasipurkkiin
  3. Sekoita kaikki mausteet ja omenat vodkan joukkoon
  4. Mikäli haluat nopeuttaa prosessia ( kestää n.1päivän) laita purkki lämpimään vesihauteeseen. Muutoin vodka voi olla maustumassa jopa viikkoja!
  5. Kun olet tyytyväinen maun syvyteen, juokseta vodka harson tai sihdin läpi takaisin lasipurkkiin

Vinkki: Alkoholia ei kannata säilyttää siihen sopimattoissa astioissa, kuten limupulloista. Muovipullosta voi irrota juomaan kemikaaleja, jotka pilaavat maun. 

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma diy

Kikherne-popperit, jotka muuttavat napostelusi!

Hei!

Blogissa on ollut todella hiljaista, koska päivätyöni vähittäiskaupan mainonnassa on vienyt 220% ajastani. Käytännössä viimeisen 2kk ajan on menty suoraan töihin ja töistä kotiin, joka on suoranaisesti vaikuttanut harrastustoimintaan. Mutta se, etten ole poistaillut mitää, ei tarkoita ettenkä olisi kokkaillut kotosalla ja keräillyt reseptejä.

Yksi näistä salakokkailuista oli kikherne-popperit, eli paahdetut kikherneet. Ja mikä sitten on kikherne? Kikherne (Cicer arietinum) on hernekasveihin kuuluva palkokasvi. Sitä löytyy hyvin varustetuista kaupoista, mutta itse tykkään ostaa kikherneet Kurvin punnitse & säästästä. Sieltä saa ostettua kuivattuja, luomulaatuisia kikherneitä hyvään hintaan. Ja sitten hieman näiden popperssien mausta ja rakenteesta. Nämä ovat _taivaallisia_. Kuvitelkaa paahtunut ja rapea pieni pallo, joka on täynnä proteiinia ja luonnollista hyvää. So tasty, so healthy!

PS. Muistattehan, että vanhan blogin puolella on lisää reseptejä! 

 

temporary-615.jpg

Kikherne-popperit

 

  • 5dl Liotettuja ja keitettyjä kikherneitä
  • 2-3rkl Extra virgin oliiviöljyä
  • 1-2rkl CocoVin kalaharin suolaa
  • Mausteita; esim. maustepippuri ja chili

 

Valmistus:

  1. Sekoita öljy ja mausteet kikherneiden joukkoon
  2. Levitä herneet pellille ja laita uuniin, jonka lämpötila on 230°C
  3. Paista herneitä n. 20-30min (kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita) sekoita herneitä välillä
  4. Anna jäähtyä n. 30min
  5. Nauti!

 

koti ruoka-ja-juoma diy