Lihavat paleo pannukakut ( Banaanista ja Chian siemenistä! )

Elämässä on asioita, joista ei vain halua luopua. Yksi niistä asioista minulle on ehdottomasti lauantain laiskat aamut. jolloin Rosvoluolassa kokataan brunssia. Viljattomassa elämässä joutuu keksimään nokkelia ratkaisuja, jotta kaikesta hyvästä ei tarvitse luopua. Haluan kiittää sitä neroa, joka keksi käyttää banaaneja letuissa! Baaniletut ovat nimittäin erittäin tärkeä osa viikonlopun brunssirituaalia. Banaanilettusista inspiroituneena kehittelin reseptin, joka imitoi enemmäkin amerikkalaisia pancakesejä, eli pannukakkuja. Pannukakut ovat lettuja paksumpia, kuohkeampia ja huomattavasti röyhkeämmän näköisiä. Voisi sanoa, että nämä ovat erittäin lihavia lettuja, and I love them!

 

Sieppaa.JPG

 

Lihavat pannukakut

  • 3 Banaania
  • 3 Kananmunaa
  • 0,5rkl CocoVin Psylliumia
  • 3rkl CocoVin Chian siemeniä
  • 1rkl CocoVin Raakakaakaojauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki ainekset blenderissä ( Näin saat taikinasta ilmavaa! )
  2. Lämmitä pannu ja sulata siinä hieman haluamasi paistorasvaa
  3. Kaada pannulle pieniä lettuja
  4. Paista lettua hetki, kunnes sen pinta on hieman ruskea
  5. Käännä ja toista
  6. Nauti!

 

*Tässä postauksessa on käytetty raaka-aineita, jotka on saatu tuoteyhtistyön tuloksena.

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy

Lantturanskalaiset & karjalanpaistia twistillä

Varmaankin kaikilla suomalaisilla on jonkinlainen lämmin muisto, johon liittyy jotenkin karjalanpaisti. Tuo ruokalajeista yksi perinteisimmistä on myös yksi pilatuimmista ja vihatuimmista. Karjalanpaisti, tuo häävastaanottojen klassikkoruoka.Olkoon tämä resepti oodi skandaalin käryiselle maineellesi. Mutta jos nyt ihan vakavasti tästä reseptistä avaisin, niin hemmetin hyväähän tämä on. Oikeaa downshiftaajien, ajanpihtaajien ja hitaan elämän hinkuttajien suosikki, hitaasti kypsyvä pataruoka. Sen kypsymistä odotellessa voi nauttia esimerkiksi Meiju Suvaksen sävelistä!

//www.youtube.com/embed/Go54Qk7kLEk

 

photo temporary-193.jpg

Twisted Karjalanpaisti

  • 600g Luomua karjalanpaistilihaa
  • 1 Sipuli
  • 2 Porkkanaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta tinjamia
  • CocoVin Kalaharin suolaa
  • Luomuvoita

Lantturanut:

  • Lanttua
  • Oliviiöljyä
  • CocoVin Kalaharin suolaa

Valmistus:

  1. Kuumenna isossa kattilassa voita
  2. Paista lihojen pinta ruskeaksi
  3. Siirrä lihat odottamaan
  4. Kuullota kasvikset kattilassa
  5. Lisää vesi ja kiehauta
  6. Lisää liha ja mausteet
  7. Laita paisti uuniin 200 °C n. 2-3tuntia

Lantturanut:

  1. Leikkaa lantusta suikaleita
  2. Laita ne uuninpellille ja lisää hiukan öljyä
  3. Paista 200 °C  kunnes ranut ovat ruskeita

 

photo temporary-194.jpg

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma diy