Ladataan...
RP

 

 

Ihan ensin haluan sanoa, että kirjoittelen tänne blogiin muitankin juttuja kuin pukeutumiseen liittyen. Jos nämä arkijutut ja 'työjutut' saisi jotenkin eroteltua niin, että ne olisi lukijalle ystävällisiä, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan. Olisi kiva, kun nuo kaikki pukeutumiseen liittyvät jutut voisi löytää helposti paikasta X. 

....

Meillä on parhaillaan menossa hiihtoloma ja kävimme pikalomalla Vantaalla, jossa pääkohteemme oli tiedekeskus Heureka

 

Minne: Vantaa

Millä: Junalla Vantaalle, autolla takaisin.

Reissuryhmä:

  • Vauva, 11kk, joka on jo junamatkustamisen konkari. Takana yli 1000km VR:n raiteilla. Osaa nousta seisomaan ja kävellä tukea vasten. Kontta täysiä joka paikkaan. 

 

  • Leikki-ikäinen, 3,5v. Kävelevä papupata, ei hetken hiljaisuutta. YLE Areenan avulla saa istutettua penkkiin junassa. Myös reissueväät auttavat pysymään aloilla. On kiinnostunut mm kaikesta.

 

  • Koululainen, 9v. Elektronisten laitteiden suurkuluttaja, kännykkä on kasvanut käteen kiinni? Toisinaan kuvittelee olevansa jumalasta seuraava, mutta pääosin onneksi on välittävä ja herkkä isoveli. 

 

  • Äiti, 37v. Peloton ja haasteita rakastava. Suunniteltu tai suunnittelematon, kaikki toimii. Kuvittelee välillä taskaavansa enemmän kuin oikeasti kykenee. 

 

Tämä lomareissu oli aika extemporee. Varasin junaliput ja hotellin vain muutama tunti ennen junan lähtöä. Reissuryhmän kokoonpanokin ratkesi vasta juna-asemalla. Toki matkaan oli helppo lähteä, koska siskoni oli jo valmiiksi Vantaalla lastensa kanssa. 

Junamatka oli aikamoista säveltämistä. Meillä oli paikat vain minulle ja 9-vuotiaalle. Alle 4-vuotiaat eivät tarvitse omaa paikkaa, mutta olisi pitänyt ehdottomasti ottaa huomioon, että hiihtoloma liikutti ihmisiä. Tampereelle saakka saimme istua melko rauhassa, jokainen omilla paikoillaan. Sen jälkeen kuitenkin juna täyttyi ääriään myöten. Pakenimme ravintolavaunuun, jossa tungosta riitti edelleen. Hieman epätasainen kulku, 11kk ikäinen sylitettävä ja väsähtäny 3-vuotias oli huono yhdistelmä. Joten palasimme melko pian takaisin paikoillemme. Istuimme lopulta viimeiset hetket neljästään kahdella paikalla. Hullun hommaa, ostakaa jokaiselle omat liput siis! Helpotusta oli luvassa, kun saavuimme Tikkurilaan ja siskoni oli meitä autolla siellä vastassa. 

Majoituimme Cumulus Resort Airport Congress Centerissä, aivan jäätävä nimi hotellilla. Olen maijoittunut Cumuluksen hotellissa joskus todella monta vuotta sitten viimeksi ja ennakko-odotukset eivät olleet korkealla. Tämä hotelli oli kuitenkin aivan ihana. Todella freesi ja tuli mieleen meidän Tanskan matka viime kesältä. Hotellihuoneet ovat saaneet uuden, raikkaan ilmeen. Hotellin ravintola oli todella viihtyisä, ihana hyggemeininki. Alakerrasta löytyi myös lasten leikkihuone, josta lapset tykkäsivät (pääasiahan se toki), mutta se oli melko nuhruinen. Cumuluksen aamupalakin oli kattava, todella hyvä. 

 

 

Olin heti sitä mieltä, että meidän luottoketjumme Scandic on saanut nyt todella varteenotettavan kilpailijan perhehotellina. Nyt reissun jälkeen minulle selvisi, että Cumulus-hotellit siirtyvät Scandicille tämän kevään aikana! Tämäkin hotelli siis löytyy Scandicin valikoimasta 3.4.2018 alkaen, nimellä Scandic Helsinki Aviacongress. 

 

Olimme lauantaina niin myöhään perillä, että suuntasimme suoraan hotellin ravintolaan syömään ja painuimme nukkumaan. Siskoni otti yllätysannoksen, joka oli poronkäristystä ja perunamuusia. Itse halusin kovaan nälkään kunnon hampurilaisen. Lapset saivat ruokansa nopeasti lastenbuffasta, nakit ja lihapullat-tyyliin. Onneksi tarjolla oli myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, niin sain samalla iltapalaa meidän sormiruokailijalle.

 

Vietimme yhden päivän tiedekeskus Heurekassa.  Tällä hetkellä Veikkauksen kortilla pääsee kaksi aikuista sisään yhden hinnalla. Normaalisti aikuisen sisäänpääsy on 22€ ja yli 6-vuotiaiden lasten 15€. Tätä nuoremmat pääsevät ilmaiseksi.  Heureka on nyt hiitolomien ajan auki poikkeusaikatauluin, täältä löydät aukioloajat.

Lapset viihtyivät erittäin hyvin. Jopa 11kk ikäinen löysi mieleistä puuhaa tutkiessaan puupalikoita ja seuratessaan rottia, erilaisia heilureita, palloja.. Kolmevuotias rakenteli puupalikoilla, lasketti autoa, nauroi rotille ja toivoi sellaista lemmikiksi, koitti napata ilmavirran mukana popmahtelevan rantapallon salaa, ajeli Smartilla ja koitti väistellä virtuaalisesti jalankulkijoita. 

9-vuotias puolestaan teki muovia laboratoriossa, kävi mysteerihuoneessa ratkomassa itsensä ulos, tutustui ihmisen suolistoon sekä erilaisiin tartuntatauteihin. 

Suosittelen tutustumaan rauhassa Heurekan nettisivuihin ennen visiittiä. Sieltä saa kattavan kuvan, mitä on tarjolla. Vaikka mekin olimme lähes koko päivän paikalla, niin kaikkeen emme kerenneet tutustua. Toki kokoonpanokin oli sellainen, että edettiin pisteestä toiseen lasten tahdissa.

Nettisivujen mukaan tällä hetkellä Heurekassa  pääsee tutustumaan muun muassa suoliston toimintaan, älykkääseen ja moderniin kaupunkiin sekä arjen sähköön. Teemanäyttelyiden lisäksi päänäyttelyssä voit tutustua yksittäisiin Heurekan suosikkikohteisiin, kuten Foucault’n heiluriin ja vaijeripyörään. 

3-vuotiaan suosikki Heurekassa: Puupalikoilla rakentaminen

11-vuotiaan suosikki Heurekassa: Muovin valmistaminen ja kolikon teko, johon tuli oman pofiilin kuva. Lisää aiheesta täällä! Sekä fakiirin peti.

Ravintolassa oli katettuna aivan taivaallisen ihana brunssi! Lapset maksoivat euron per ikävuosi, aikuisilta hinta oli noin 20 euroa. Myös sormiruokailijallemme löytyi syötävää. 

 

Lähtöpäivänä nautimme pitkään aamupalasta ja köllimme huoneessa aina puoleen päivään saakka. Olisimme menneet Flamingon kylpylään, mutta 3-vuotiaalla on ihottuma jaloissa niin huonona, että idea ei tällä kertaa päässyt toteutumaan. Sen sijaan kävimme hengailemassa Jumbossa vielä huoneen luovutuksen jälkeen. 

Olimme kaikki niin väsyneitä, että kotimatka taittu ilman pysähdyksiä. Kaksi pienintä matkalaista nukkui koko 260km matkan. 

 

Ladataan...
RP

Tässä postauksessa kerron, mitä minun peruspuvusto pitää sisällään. Lue Toimivan vaatekaapin 2 osa täältä! Toimiva vaatekaappi-idea on oiva ratkaisu pukeutumisen eri pulmiin. Se auttaa sinua luomaan puvuston, jossa kaikki vaatteet sopivat keskenään yhteen. Ei enään hutiostoja vaatekaupoilla, koska tiedät mikä omaan peruspuvustoon sopii. 

Usein vaatekaapista löytyy montaa erilaista tyyliä. Ja hyvä niin! Ei ole tarkoituskaan survoa kaikkea vaatteita yhteen muottiin. Kuitenkin, kun rakennetaan perustaa, on hyvä pysytellä ainakin toisiaan lähellä olevissa tyyleissä. Oma pukeutumiseni on tällä hetkellä melko casuaalia. 

Kun rakennat vaatekaappisi peruspuvustoa, niin mieti, mihin pukeudut. Oletko toimistotyössä vai onko sinulla kenties työasu työnantajan puolesta? Oletko kotiäiti ja vietät paljon aikaa lasten kanssa? Käytkö ystävien kanssa usein ulkona, teatterissa tai ravintoloissa? Mieti kolme tilannetta, joihin joudut eniten pukeutumaan.

Minun kolme tilannettani esimerkiksi ovat kotona lasten kanssa, asiakastapaamiset sekä koulu. Suurimmassa osassa näistä ehdottomasti on ajan viettäminen lasten kanssa. 

Tämän nykyisen puvuston kokosin tammikuun alussa, kun huomasin, että useampi edellisen puvuston vaatteista roikkui päälläni turhan suurina. Olin koonnut edellisen puvuston viime kesänä, kun osa raksauskiloista oli lähtenyt. Nyt niitä oli lähtenyt vielä lisää. Tässä uudessa puvustossa on kuitenkin siinäkin hienoinen ongelma, vaatteista nimittäin osa on minulle liian pieniä. Taidan siis päästä ihan pian vaateostoksille! 

 

Yhdintelmäasujen yläosiksi olen valinnut vaaleanroosan collegotakin sekä valkoisen puuvillatakin. Strechfarkut toimivat alaosina sekä poikkeuksellisesti olen valinnut toiseksi alaosaksi mekon.

 

Peruspuvustoon kuuluu myös viisi erillistä paitaa. Minulla ne ovat ihana, merinovillainen paita (House of Lola), valkoinen peruskauluspaita, tummansininen toppi, farkkutunika (joka itseasiassa on ihanan pehmeää modaalia!) sekä tummansininen 3/4 hihoilla oleva paita. 

 

Erilliset alaosat minulla on hieman boyfriend-tyyliset farkut sekä aina ajattomat ja tyylikkäät chinot.

 

Näiden perusvaatteiden ympärille on helppoa alkaa kokoamaan omaa, laajempaa kokonaisuutta. Tämä tiivis paketti on kuitenkin kätevä sellaisenaan ottaa mukaan vaikka reissuun. Ja kun tietää aina sen olemassa olevan pohjan, on helppo muistaa onko vaatekaapissa vaatteita, jotka sopivat jonkun harkitsemasi vaatteen kanssa yhteen! 

Mikäli sinua kiinnostaa enemmänkin satsata vaatekaappisi sisältöön, on väri- ja vartalomallianalyysit oiva keino tähän. Olen huomannut, että aikaisemmin värejä kaihtaneet asiakkaat ovat löytäneet värianalyysin myötä omat tehostevärit. Myös oikeanmalliset vaatteet luovat sopusuhtaisen kokonaisuuden pukeutumisessa. On kiva tietää, mitä malleja ja värejä pukeutumisessa kannattaa suosia. 

Mitkä ovat sinun lempivaatteesi? 

Pages