Aika lähteä

IMG_20171215_203915_868.jpg

Elikkäs olen kuukauden päästä muuttamassa Skotlantiin Aberdeeniin opiskelemaan! En malttaisi millään odottaa, aika vois mennä kyllä kieltämättä nopeempaa tässä kohtaa jo kesää sillä kesätyö ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Mutta kunnialla jaksan loppuun asti niin saan kerättyä vähän ylimääräistä säästöön. Suurinosa virallisista asioita on aikalailla hoidettu, tuet haettu, lennot varattu, kämppä katottu, vakuutukset, lisät, netit, kämppikset, pankkitilit, todistukset ja ostokset ovat pitäneet mua kiireisenä alkuvuoden. 

Lähtemisestä olen varma ja perusfiilis on todella hyvä. Totta kai jotkin asiat stressaa mutta nekin sellaisia käytännön juttuja jotka varmasti selviää paikan päällä. Lähteminen itsessään ei ole mulle uusi juttu sillä lukion jälkeen lähdin yksin muutamaksi kuukaudeksi Australiaan. Siinä prosessissa opin jo paljon ulkomaille muuttamisesta ja ylipäätään elämän perustamisesta toiseen maahan, varsinkin kun lähdin yksin enkä tuntenut paikanpäältä ketään. 

Skotlannissa varmasti kohtaan paljon uusia haasteita ja uuteen paikkaan, tässä tapauksessa uuteen maahan, muuttaminen ei tietenkään koskaan ole helppoa vaikka sen olisi tehnyt ennenkin. Otan haasteen kuitenkin innolla vastaan enkä epäile hetkeäkään etteikö tää olisi ollut oikea päätös. Olen aina halunnut lähteä eikä Suomi koskaan ole tuntunut oikealta paikalta mulle. Mulla on sellanen tunne että just tällästä elämänmuutosta tarvitsinkin so it was meant to be. 

Jos olet itse samassa tilanteessa, nyt tai aikaisemmin, tai mietit lähtemistä, olen todella kiinnostunut kuulemaan kaikesta kaiken!

Palaillaan!

Emma

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *