Kookossilmä puurolautasella
Aamiainen, päivän tärkein ateria. Sitä se ei ole minulle oikeastaan koskaan ollut, vaikka olen kyllä tiedostanut, että aamuisin olisi hyvä syödä tukeva ateria. Nuorempana (vai pitäisikö vaan kirjoitaa, että nuorena..?) aamiainen jäi lähes joka päivä syömättä, koska ennen kouluun lähtöä en vaan saanut mitään muuta kuin nestettä alas. Jossain vaiheessa ruoka alkoi maistua aamullakin ja jotain tuli syötyä aamuteen kera. Viime aikoina syöminen ja ruokailuvälit ovat kuitenkin olleet enemmänkin kuin retuperällä, joten nyt tämänkin asian kanssa on skarpattava.
Aamiainen on siis todellakin päivän tärkein ateria ja kunnollinen päivittäinen aamupala on opeteltava syömään, jotta muutkin ruokailut ja säännöllinen ruokarytmi pysyisivät kuosissa.
Täksi aamuksi valitsin hyvin perinteisen aterian. Monille puuro, ja nimenomaan kaurapuuro, tuntuu olevan lapsuuden trauma, joka ei makunsa ja rakenteensa vuoksi uppoa. Vaikka minäkin varhaisvuosien ”pakkopuuroilun” jälkeen kyllästyin ja lopetin puuron syömisen moneksi vuodeksi, nykyään kaurapuurokin taas maistuu. Tänään en kuitenkaan syönyt puuroa ihan perinteiseen tapaan, vaan lisukkeeksi kippasin viime kesänä mökin metsästä poimimiani mustikoita ja sipaisin puurokeolle kookosöljysilmän. Kylmäpuristettu kookosöljy on ravinteikas ja monikäyttöinen tuote, jonka makuun ihastuin heti ensimmäisellä tutustumiskerralla. Kannattaa kokeilla, sillä puurokin saa aivan toisenlaisen maun kuin voi- tai margariinisilmällä.