Värikästä ruokaa
Pääsiäinen oli ja meni jo viikkoja sitten, mutta teemavärit ilmestyivät tänään päivällispöytään. Kyse ei kuitenkaan ollut mistään kristillisestä ilmestymisihmeestä, vaan tarkoituksellisesta värisinfoniasta. Kotikeittiössä valmistui pikakokkauksella currylla maustettua riisiä sekä pannulla pehmitettyä punakaalia ja punasipulia, siis keltaisen ja liilan paritus. Kalpeat tofupalat piilotettiin lautasella kasviskeon alle, jotta eivät pilanneet annoksen visuaalista ilmettä. Kaunis ruoka, parempi mieli.
Pidän kaikista kaalilajikkeista, mutta punakaali on suosikkini. Sen makeahko maku ei tarvitse lisäkseen mitään mausteita, vaan toimii sellaisenaan. Tähänkin annokseen mausteiksi riitti riisin suola ja curry. Punakaali on myös tavallista valkokaalia ravinteikkaampi, sillä se sisältää enemmän C-vitamiinia, ja tutkimuksen mukaan punakaalissa on paljon rintasyöpää ehkäiseviä aineita, glukosinolaatteja. Asiasta on kirjoitettu esim. Kuntoplussan sivuilla.
PS. Niin, keltainenhan ei muistaakseni ole mikään liturginen väri, mutta pääsiäistiput ja narsissit ovat keltaisia.