Marengit

downloadedfile.jpg

Kotitekoiset marengit erittäin hyvän makuisia:)

-Raaka-aineet
3 valkuaista (varo ettei kulhoon tipu yksikään pala kuorta!)
7 rkl sokeria
1 tl vanilliini sokeria 

valkuainen.jpg

Kun olet erotellut keltuaisen valkuaisesta vatkaa valkainen kovaksi vaahdoki jotta kulhon kääntä essä nurin vaahto pysyy kulhossa.Sen jälkeen voit kaataa sokerit ja jos haluat marengeista värikäät lisää pari tippaa elintarikeväriä kulhoon ja sekoita vain hetken.

images.jpg

Ripottele hieman perunajauhoja leivinpaperille siivilän läpi ja nostele lusikalla tai pursota vaahto suupalan tai parin kokoiseksi kikkareeksi.
Paista 100 asteessa 1-2 tuntia, jonka jälkeen pienennä uuni 50 asteeseen ja anna marenkien kuivua pienessä lämmössä vaikka yön yli.

lkjhgv.jpg
Valmiita ja herkullisia:D

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.