Marengit
Kotitekoiset marengit erittäin hyvän makuisia:)
-Raaka-aineet
3 valkuaista (varo ettei kulhoon tipu yksikään pala kuorta!)
7 rkl sokeria
1 tl vanilliini sokeria
Kun olet erotellut keltuaisen valkuaisesta vatkaa valkainen kovaksi vaahdoki jotta kulhon kääntä essä nurin vaahto pysyy kulhossa.Sen jälkeen voit kaataa sokerit ja jos haluat marengeista värikäät lisää pari tippaa elintarikeväriä kulhoon ja sekoita vain hetken.
Ripottele hieman perunajauhoja leivinpaperille siivilän läpi ja nostele lusikalla tai pursota vaahto suupalan tai parin kokoiseksi kikkareeksi.
Paista 100 asteessa 1-2 tuntia, jonka jälkeen pienennä uuni 50 asteeseen ja anna marenkien kuivua pienessä lämmössä vaikka yön yli.
Valmiita ja herkullisia:D