Hei Juha Sipilä,

Just sä siellä, pääministeri. Mä puhun sulle. Kato mua silmiin. Äläkä yritä kattoa pois.

 

Mä oon saanut tarpeekseni sun jutuistas.

 

Katsotaanpa sua ja mua. Sä oot Suomen, suhteellisen vakaan ja luotettavan EU-valtion pääministeri, olettaen cishetero mies, valkoinen, miljonääri jo ennestään. Mä oon ruskea vantaalaisbloggaaja, nainen. Sä tienaat heittämällä yli kymppitonnin kuussa. Mulle jää muutama huntti vuokran jälkeen käteen, millä mä elätän itseni ja lapseni yksin, koska sä ja sun hallituskumppanit päätätte siitä, mitä asuminen pääkaupunkiseudulla(kin) maksaa. Mä kirjoitan tätä blogia kaiken muun ohella, enkä saa yhtään euroa näistä postauksista. Mä oon käyny viestinnästä 75 % pitkästä sivuaineesta. Sulla on koko joukko Suomen kovimpia viestintäihmisiä ympärillä, ja Suomen pääministerinä sun kuuluu puhua, rauhoittaa, suojella, ottaa kantaa, olla vahva meidän puolesta. Sulla on valtaa yhtenä eniten tässä maassa, mulla ehkä sormustimellinen.

 

Ja silti vain yksi meistä uskaltaa ja pystyy kirjoittamaan suoraan. Vain yksi meistä pystyy kunnioittamaan vainajaa. Vain yksi meistä välittää ruskeista, mustista, muista rodullistetuista, juutalaisista ja muslimisuomalaisista.

 

Toinen meistä riisuu julkisesti pöksynsä ja paskoo suoraan kaikkien meidän päälle, eikä kashmir-neuleen kainaloihin ei tule edes hikiläikkiä.

 

Toinen meistä vertaa kahden yksityishenkilön tekemää, itsestäänselvästi tuomittavaa ja oikeusprosessissa jo olevaa murhaa erittäin vahvasti ja laajasti järjestäytyneen, poliittisesti aktiivisen natsiorganisaation tekemään tahalliseen murhaan.

 

Toinen meistä sallii tässä erittäin vahvasti ja laajasti järjestäytyneessä natsiorganisaatiossa erittäin vahvasti ja järjestäytyneesti mukana olevien henkilöiden olla Suomen eduskunnan jäseniä, olla osana Suomen hallitusta.

 

Toinen meistä, sen sijaan että itse astuisi kameroiden eteen ja sanoisi murhatun ihmisen nimen ääneen, antaa näiden hallituskumppaneiden lausua mediassa, että keskellä päivää keskellä pääkaupunkiamme tapahtunut murha johtuu maahanmuuttopolitiikan hyssyttelystä.

 

Vain toinen meistä tekee tämän kaiken yhdeksän päivää kuoleman johtaneen tarkoituksellisen pahoinpitelyn jälkeen. Vain toinen meistä julkaisee blogipostauksen kolme päivää sen jälkeen, kun ihminen on tullut natsien murhaamaksi keskellä päivää keskellä pääkaupunkiamme, poliisien päivystäessä vieressä.

 

Vain toinen meistä kehtaa puhua kylmästä päästä ja lämpimästä sydämestä tietäen, että tämä kiertelevä kaarteleva ympäripyöreä läjä blogipaskaa tulee vain ja ainoastaan lietsomaan lisää väkivaltaa rodullistettuja ihmisiä ja heitä puolustavia kohtaan. Odotahan vain. Mistäs sinä sitten bloggailet? Kuinka kauan sinä sitten odotat, jos valkoisen ihmisen kohdalla meni näin kauan?

 

Vain toinen meistä kehtaa puhua keskellä natsimurhaa kotoutumisesta ja suomenkielen opettelusta, työn saamisesta ja uudesta arjesta. Olen sanonut tämän sata kertaa ennenkin ja tulen sanomaan tämän sata kertaa uudelleen: me olemme olleet täällä aina. Riittää jo paskanjauhaminen.

 

Vain toinen meistä tajuaa sinun olevan paatunut rasisti ja opportunisti. 

 

Vain toinen meistä tajuaa, että natsismi ja fasismi ja äärioikeisto eivät koskaan jättäneet Eurooppaa. Ne ovat olleet täällä koko ajan ja odottaneet oikeaa hetkeä. Ja ne tulevat pyyhkimään persettään myös sinulla, arvon pääministeri, jos et ole heidän puolellaan. ja silloin sinun miljoonillasi ja hirsilinnoillasi ei ole mitään helvetin merkitystä.

 

Siksi sinä olet valinnut heidän puolensa.

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *