Lahjoita Ruskeat Tytöt -lippaaseen

Ruskeat Tytöt

Viime viikkoina on ollut tosi vaikea hahmottaa, mitä konkreettista voisi itse tehdä täältä turvapaikkaa hakevien ihmisten hyväksi. Kysymykset ovat isoja, lehdet lietsovat muukalaisvihaa, auttajia vainotaan, poliitikot puhuvat täyttä potaskaa. Yöunet menevät. Työt ja perhe pitäisi kuitenkin jaksaa hoitaa. Jotain tarttis tehdä. Hyödytön, kehää kiertävä ajatus on valmis.

Jos ei, kuten minä, tiedä mistä aloittaa, ehkä apua, niin rahallista kuin vapaaehtoisvoimavaroja, kannattaa kanavoida sinne, missä ne pääsevät fiksusti käyttöön. Suomen Punainen Risti on tehnyt turvapaikanhakijoiden vastaanottotyötä jo reilusti yli kaksi vuosikymmentä. Oman lähialueesi vapaaehtoistoiminnasta saat lisätietoja soittamalla paikallisyhdistykseen (sain sieltä heti juuri elämäntilanteeseeni sopivan tehtävän!). Rahaa voit lahjoittaa nyt todella helposti netissä, vaikkapa tämän Ruskeat Tytöt -lippaan kautta suoraan sinne, missä sitä kipeimmin tarvitaan, niin meillä kuin muualla.  

Auttaminen vie vähimmillään pari minuuttia elämästäsi.

Tässä samassa yhteydessä Ruskeat tytöt kuitenkin vetoaa vakavin mielin Punaiseen Ristiin ihmisten inhimillisen, yhdenvertaisen sekä ihmis- ja perusoikeuksia absoluuttisesti rikkomattoman kohtelun takaamiseksi Tornioon tällä viikolla perustettavan järjestelykeskuksen tiloissa. Jäämme seuraamaan tilannetta.