Kakkua kupissa
Meillä on totuttu siihen, ettei samaan aikaan olla kipeänä. Jos minä makaan flunssan kourissa viikon, niin muruni alkava sairastelu odottaa kiltisti siihen kunnes olen parantunut. Olen siis leikkinyt hoitajatarta nyt muutaman päivän ajan ja shoppaillut lähiapteekin tyhjäksi.
Ruokahuollon päävastaavana tulin siihen tulokseen, että murulle tarjoillaan vain korkeaenergistä ruokaa. Täytyyhän miehen saada kroppaansa kaloreita, joilla polttaa tauti pois.
Valmistin juuri tätä tarkoitusta varten maitosuklaakuppikakkuja. Reseptin otin Sheryl Lindbladin kirjasta Syötävän suloiset kuppikakut ja onnekseni flunssainen muruni on näitä mupeltanut jo puoli pellillistä.
En juurikaan muunnellut reseptiä vaan muokkasin joidenkin raaka-aineiden pitoisuuksia makuni mukaan. Tästä ohjeesta valmistuu 12 keskikokoista (lue: jenkkimittakaavat, käytä suurimpia vuokia, mitä kaupassa myydään) kuppikakkua.
Maitosuklaakuppikakut
4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
200 g Fazerin Blåta
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään yhteen kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa ensin huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää sitten mukaan molemmat kanan munat. Lisää voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen aiemmin tekemääsi jauhoseosta sekä kermaviiliä. Taikinan sekoituttua tasaiseksi lisää siihen maitosuklaa, jonka olet lohkonut noin puolen sentin paloiksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 20 minuuttia.
Tiesittekö muuten, miten kuppikakut ja muffinit eroavat toisistaan?
Muffinit valmistetaan usein niin, että kosteat ja kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja vasta ihan ennen paistamista ne yhdistetään. Kuppikakut sisältävät yleensä muffineja enemmän voita ja sokeria, mikä tekee niistä muffineja täyteläisempiä.