Susia Paimiossa
Otsikollekin oli viime viikolla katetta, mutta nyt on kyse siitä, että lapset voittivat väsytystaistelun ja väänsin tänään kymmenkunta makisushirullaa.
Ostin merilevämatot pari viikkoa sitten. Yhtenä päivänä keittiöstä kuului innostunut huuto: ”Hertta Hertta, tuu äkkiä katsomaan, mitä mä löysin.” Olin varma, että nyt oli narautettu joku mun herkkukätköistä, mutta ei, nuorimies oli löytänyt nuo merilevämatot. Sen jälkeen sushimarina onkin ollut lähes päivittäistä. Ja tänään sitten herkuteltiin.
Yksinkertaista, mutta työlästä, näin määrittelisin sushin tekemisen. Ei läheskään niin hankalaa, kuin usein annetaan ymmärtää. Ja ei, nyt ei kysytä niiltä japanilaiskokeilta jotka käyttävät ensin muutaman vuoden oikeaoppisen riisinkeiton opiskeluun.
Meidän makeissamme oli täytteenä kylmäsavulohta, kurkkua, avokadoa, Philadelphia-juustoa ja näiden erilaisia yhdistelmiä. Nams.
Esikoisen puikoillasyöntitekniikka on kehittynyt viimenäkemän.