Kaunis jauhoksi
Tänään, kun saatiin pimut pois jaloista, leivoin kerrankin yhdessä pikkumiehen kanssa. Ja sämpylöitähän siitä syntyi.
1/2 l vettä
1 pussi Sunnuntai kuivahiivaa
noin 2 rkl siirappia
noin 1 rkl sokeria
2 tl suolaa
n. 6 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä
Sekoita kuivahiiva 42 asteiseen veteen, lisää suola sokeri ja siirappi. Kaada jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, sekoittaen samalla joko koneella tai puuhaarukalla. Jatka jauhojen sekoittamista hiljalleen ja lorauta loppuvaiheessa sekaan tilkka oliiviöljyä.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin tunnin ajan, leivo sämpylöiksi, peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Puolet jauhoista tuli vastajauhettuina kotikylältä. On kyllä huimaa, miten paljon tuotteen pakkaus voi vaikuttaa mielikuvaan. Näitä ei raaskis edes säilyttää laatikossa.
Uups… Riuskaotteinen kokkipoika.