Kevättä triflessä

trifle.jpg

dsc_0033.jpg

Se on tuolla kohta seiska-vuotiaalla sen verran vilkas sosiaalinen elämä, että ollaan päädytty tänä vuonna järjestämään, öö, noin viidet synttärit. Saahan siinä kokkailla ja kattaa kerran jos toisenkin, mutta toisaalta on mukavaa, kun tällaisella järjestelyllä ehtii oikeasti vähän seurustellakin vieraiden kanssa.

Eilen aloitettiin niin sanottujen Turun tyttöjen ja heidän lastensa kanssa. Herkkuja oli tarjolla vähän lastenkutsumeiningillä; sipsejä, popcorneja (kokeilkaapas muuten paahtaa niitä kookosöljyssä, toimii), keksejä ja karkkia. Ja sitten oli Sara La Fountainin ohjetta mukaillen tehtyä trifleä. Keväiset värit sopinevat vaikka pääsiäispöytään – ja maistui aikuisten lisäksi kaikille kymmenelle lapselle.

Trifle:

8 dl maitoa

vaniljatanko

7 kananmunan keltuaista

1 1/4 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

3 rkl kaakaota

60 g tummaa suklaata

1 pkt savoiardi-keksejä

 

Marjatäyte:

3 dl kuohukermaa

50 g maustamatonta tuorejuustoa

3-4 dl survottuja mansikoita

1/2 dl sokeria

 

Kostutus:

1 dl kuohukermaa

1/2 dl omenamehua

2 rkl rommia

2 rkl 

 

Laita maito teflonkattilaan ja kaavi vaniljasta siemenet joukkoon. Laita silti myös itse tanko maidon sekaan. Lämmitä ja anna kiehua hiljalleen.

Sekoita keltuaiset, jauhot ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää keltuaisseokseen puolet lämpimästä maidosta, sekoita tasaiseksi ja kaada koko seos takaisin kattilaan, jossa on vielä loput maidosta. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos on paksuuntunut, nosta se pois liedeltä ja poista vaniljatangot.

Kaada puolet kreemistä toiseen astiaan ja sulata suklaa ja kaakaojauhe kattilaan jääneeseen kreemiin.

Vaahdota kerma ja sekoita muut marjatäytteen aineet kermavaahtoon.

Sekoita kostutusliemen osat keskenään. Kasta savoiardikeksejä liemessä ja aloita triflen kokoaminen kekseistä. Seuraavaksi kerros vaniljakreemiä, sitten suklaakreemiä, keksejä, marjatäyte, keksejä ja taas alusta, niin kauan kunnes lasiastiasi on täynnä tai täytteesi loppuvat. Minun astiani oli vetoisuudeltaan kolme litraa.

Koristeeksi suklaaraastetta.

hertta7.jpg

Sankaritar lahjakoruineen. Niin ja ihka uusine Pomp De Lux vaatteineen.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe