Lautasella ja taivaalla
Se on nähty tänäänkin, kevät. Se paistoi kuvan bataatti-vuohenjuustokeitosta ja lensi joutsenparven muodossa taivaalla, kun käytiin lenkillä.
Bataatti ja vuohenjuusto kuuluvat molemmat suosikkiraaka-aineideni joukkoon. Siitä huolimatta en ole ennen saanut aikaiseksi tehdä tästä parista keittoa, vaikka monesti olen sitä suunnitellut. Paitsi tänään sitten, ja menipä mun mielestä kerralla maut kohdilleen.
Bataatti-vuohenjuustokeitto
2 l vettä
n. 1 kg bataatteja (2 keskikokoista)
2 porkkanaa
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
2 rkl kasvisfondia
inkivääriä
1 pkt pehmeää Chavroux vuohenjuustoa
Laita kattilaan 2 litraa vettä, pilkotut porkkanat, kasvisfondi, laakerinlehdet, suola ja hyppysellinen inkivääriä. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut bataatit. Keitä kunnes bataatit ovat pehmenneet, soseuta sauvasekoittimella ja sekoita juusto joukkoon.
Lenkkiseura vaihtui tänään vielä nuorempaan. Tämä aropupu on kyllä pakko pitää maantienreunan sijaan pyörätiellä – ja mielellään lumivallin takana. Oikeastaan ajatus oli karsia nuorelta mieheltä ”luulot pois”, että hän ei aina olisi mankumassa lenkille mukaan, mutta siinähän se kipitti rinnalla, ja edessä, perässä ja sivuilla koko sen kolmevarttisen, minkä isosiskon tanssitunti kesti. Ympäriinsä sinkoilun takia kilometrejä taisi tulla enemmän kuin mulla. Aika sälli.