Puutarhaunelmia

puutarhaunelma.jpg

Kuva Pinterestistä

Eilen alkoi kansalaisopiston pihasuunnittelukurssi ja minä olen aivan täpinöissäni. Jotain yllä olevan kuvan tyylistä olisi haaveissa, mutta totuus on se, että kutakuinkin seuraavan kuvan tasolta on aloitettava, kunhan lumet sulavat. Tämä kuva on viime pääsiäiseltä. Noo, tekeehän luonto itsekin ihmeitä kesäksi, kun tuohon vertaa, mutta aikalailla taitaa olla hommiakin edessä.

kokko.jpg

Eikä etupihalla viime kesänä näyttänyt juurikaan paremmalta…

etupiha.jpg

Eihän parinkymmenessä tunnissa puutarhuriksi tulla, mutta aika paljon odotan kurssilta. Kurssilla on tarkoitus myös tehdä omia pihasuunnitelmmia ja opettaja lupasi niitä konsultoida.  Ajattelin siis tehdä kerrankin läksyt kunnolla ja olla käsi pystyssä pyytämässä neuvoja.  Nyt kun ollaan lajissa,  jossa jopa mun on vaikea uskotella itselleni sitä, mitä usein toistelen ihmisille, jotka ihmettelee jotain tekeleitäni: Kaikki osaa, jos vaan yrittää ja haluaa.

Haaveissa olisi jotain helppohoitoista, maalaishenkistä, ympäröivään metsään ja peltomaisemaan sopivaa. Ennemmin rönsyilevää kuin viivottimella vedettyä. Ainakin omenapuita ja syreenejä. Rajallisilla pelimerkeillä.

Aah, ehkäpä joskus vielä laitan tänne tuon ekan ”ennen” -kuvan rinnalle sellasen ”jälkeen” -kuvan.

Sula jo lumi!

 

Suhteet Sisustus Oma elämä

Susia Paimiossa

sushi1.jpg

Otsikollekin oli viime viikolla katetta, mutta nyt on kyse siitä, että lapset voittivat väsytystaistelun ja väänsin tänään kymmenkunta makisushirullaa.

Ostin merilevämatot pari viikkoa sitten. Yhtenä päivänä keittiöstä kuului innostunut huuto: ”Hertta Hertta, tuu äkkiä katsomaan, mitä mä löysin.” Olin varma, että nyt oli narautettu joku mun herkkukätköistä, mutta ei, nuorimies oli löytänyt nuo merilevämatot. Sen jälkeen sushimarina onkin ollut lähes päivittäistä. Ja tänään sitten herkuteltiin.

Yksinkertaista, mutta työlästä, näin määrittelisin sushin tekemisen. Ei läheskään niin hankalaa, kuin usein annetaan ymmärtää. Ja ei, nyt ei kysytä niiltä japanilaiskokeilta jotka käyttävät ensin muutaman vuoden oikeaoppisen riisinkeiton opiskeluun.

Meidän makeissamme oli täytteenä kylmäsavulohta, kurkkua, avokadoa, Philadelphia-juustoa ja näiden erilaisia yhdistelmiä. Nams.

sushi2.jpg

Esikoisen puikoillasyöntitekniikka on kehittynyt viimenäkemän.

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe