Ricotta-pesto pasta

dsc_0248.jpg

 

Sitten vielä sitä pastaa, johon edellisen postauksen pestoa käytin.

1 prk Ricotta-juustoa

n. puoli ruukullista tuoretta basilikaa

suolaa

2 rkl pestoa (itsetehtyä tai purkista, punaista tai vihreää, molemmat toimivat mielestäni)

suolaa ja pippuria maun mukaan

kesäkurpitsa

1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna

300 g kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.

250 g täysjyväpastaa

Silppua basilika, sekoita se ja pesto sekä mausteet Ricottaan. Pilko kesäkurpitsa ja halkaise tomaatit. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja paista pastan kiehuessa kesäkurpitsat, tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit oliiviöljyssä.

Kun pasta on kypsää, sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarjoile pian, lämmittämätön Ricotta-kastike jäähdyttää ruuan melko nopeasti.

Koti Ruoka ja juoma