Ricotta-pesto pasta
Sitten vielä sitä pastaa, johon edellisen postauksen pestoa käytin.
1 prk Ricotta-juustoa
n. puoli ruukullista tuoretta basilikaa
suolaa
2 rkl pestoa (itsetehtyä tai purkista, punaista tai vihreää, molemmat toimivat mielestäni)
suolaa ja pippuria maun mukaan
kesäkurpitsa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
300 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
250 g täysjyväpastaa
Silppua basilika, sekoita se ja pesto sekä mausteet Ricottaan. Pilko kesäkurpitsa ja halkaise tomaatit. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja paista pastan kiehuessa kesäkurpitsat, tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit oliiviöljyssä.
Kun pasta on kypsää, sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarjoile pian, lämmittämätön Ricotta-kastike jäähdyttää ruuan melko nopeasti.