Kolme käyttämääni säästömenetelmää

Mukavaa maanantaita!

Tänään ajattelin hieman kertoa käyttämistäni säästömenetelmistä.

Sen lisäksi, että säästän perinteisellä tavalla kuukausittain siirtämällä rahaa käyttötililtä säästötilille, on minulla käytössäni myös muutama säästöniksi, joita käytän ahkerasti.

1. Säästän osan rahoista sijoittamalla suoraan rahastoon. Olen vasta vastikään aloittanut, joten salkussani on vasta muutama kymppi. Yritän lisätä arvo-osuustililleni rahaa kuitenkin aina kun on ylimääräiset pari kymppiä.

2. Käytän säästämisen tukena japanilaista säästömenetelmää, Kakeibo -kirjaa. Ajattelin jossain vaiheessa avata Kakeibon käyttöä omalla postauksella. Kakeibon avulla olen saanut vuoden alusta säästettyä useamman satasen, vaikka suhteellisen pienet tulot omaankin.

3. Viikkosäästötekniikka. Kuulin tästä itse äidiltäni, joka oli kikasta lukenut netistä. Eli 52 viikkoa, ja joka viikko säästetään viikon numeron summa. Toki järjsetyksessä ei tarvitse edetä. Eli viikolla yksi säästät 1e , viikolla kaksi 2 e jne ja viikolla 52 säästetään 52e. Vuodessa tästä tulee niinkin mukava summa kuin 1378 e. Kuulostaa helpolta? Sitä se myös on! Jos mielii säästää saman summan miettimättä viikkoja, voi säästön tehdä kuukausittain, jolloin säästettävä tulee vähän vajaat 115e/kk.

Kuten aiemmin kirjoitinkin, näiden lisäksi säästän myös perinteisesti siirtämällä palkkapäivänä aina hieman menojen mukaan säästöön.

tyo-ja-raha raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *