Säästäminen kesällä – lomarahat poikimaan?

Hei,

kuten eilisessä postauksessani kerroin, aion nyt avata hieman kesäsuunnitelmiani ja miten se vaikuttaa mun säästämiseen – tai vaikuttaako lainkaan. Aihe on ajankohtainen, sillä mulla alkoi tänään kesäloma.

Tiedän, että kesä on monille sellaista aikaa, kun on kiva tehdä kaikkea rentoa, mukavaa, ehkä reissata jossain. Kesä on myös extempore-reissujen kulta-aikaa. Paljon kivempihan se on lähteä lämpimänä kesäyönä ajelulle, kun vaikka pimeässä talvipakkasessa.

Loma-aktiviteetit kuten museovierailut, huvipuistoretket ja muut vaativat kuitenkin lähes väistämättä edes vähän sitä ylimääräistä rahaa lompakossa. Joskus olen kauhistellut ostaessani itselleni huvipuistoranneketta, millainen rahanmeno yhdestä päivästä tulee esimerkiksi 3 lapsiselle perheelle, joka haluaa lähteä viettämään kesäpäivää esimerkiksi Särkänniemeen.

Nyt itse asiaan – eli mun kesäsuunnitelmiin, ja miten ne vaikuttaa mun rahankäyttöön?

Musta on tullut tämän säästökuurini aikana aika tarkka, mihin mun rahat kuluu. Viime postauksessa aloitin kertomaan asioita, mistä en tingi, ja yksi esilletulleista asioista oli viihdykkeet. Haluan nauttia kesälomastani, mutta koska mulla on tavoitteena myös säästää, olen budjetoinut tekemisiäni. Lomapalkan ja -rahan ansiosta oli mahdollista siirtää jopa normaalia enemmän säästöön, mutta myös jättää sivuun kesän reissuja ajatellen.

Olen budjetoinut normaalien menojeni lisäksi 150 euroa täysin kulutusrahaa muutaman päivän pääkaupunkiseudun reissua varten. Tähän ei ole laskettu ruokarahoja eikä matkoja, vaan tuo 150 euroa on täysin mulle tuhlattavaa rahaa. Optimaalisintahan olisi, jos tuosta jäisi vielä 50 euroa säästöön 😀 mutta en ota asiasta mitään paineita.

Mulla on siinä mielessä kiva tilanne, että työnantaja tarjoaa 200 euroa liikunta/kulttuurirahaa tälle vuodelle. Tästä summasta mulla on vielä reippaasti yli puolet käyttämättä, ja mikä olisikaan oivallisempi tapa käyttää tuota, kun käyttää jo suunnitelluihin museoreissuihin.

Mitään sen suurempia lomasuunnitelmia mulla ei ole, kesä ei ole varsinaisesti mikään suosikkivuodenaikani, ja nautin loman lisäksi valtavasti myös ihan perus arjestani. Sen verran olen kesälomasäästämistä vielä miettinyt, että kun loput lomarahoista tulee, haluan laittaa niistä siivun sijoituksiin poikimaan lisää rahaa, jotta joskus tulevaisuuden kesinä mulla olisi ehkä vähän enemmän vielä tuota käyttörahaa tuhlattavaksi lomareissuille.

Tästä postauksesta tuli omasta mielestäni vähän rönsyilevä, ajatus ei kulkenut ihan täysillä, mutta toivottavasti saitte hieman kiinni ajatuksistani 🙂 Pähkinänkuoressa mun tärpit lomasäästämiseen:

  • Budjetoi, budjetoi, budjetoi. Mutta älä stressaa, vaikka budjetin rajat vähän venyisivät, muista nauttia elämästä!
  • Hyödynnä etuja, esimerkiksi työnantajalta saatua kulttuurietua
  • Jos mahdollista, laita edes osa lomarahoista säästöön tulevaa varten, tai sijoita ne poikimaan sulle lisää rahaa.

Joku kysyi jossain aiemmassa postauksessani sijoittamisesta jotain, ja voisin jossain vaiheessa myös hieman avata miten mä sijoitan.

Aurinkoista Juhannusta!

tyo-ja-raha oma-elama tyo raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *