Äänestä re-make!

Kiasma-teatteri on Kiasman 15-vuotisjuhlan kunniaksi käynnistänyt re-make-äänestyksen, jossa on mukana seitsemän menneisyydestämme tuttua (sekä monelle varmasti tuntematonta tai unohtunutta) teosta. Eniten ääniä saanut esitys toteutetaan uusiksi Kiasmassa ensi keväänä.

Historian herkullisimpia teoksia on äänestykseen valinnut Kiasma-teatterin tiimistä koostunut esiraati: suunnittelijat Jani-Matti Salo, Mari Kujala, Pauli Riikonen ja Joonas Pehrsson, sekä tuottajat Sanni Pajula ja Jonna Strandberg. Lisäksi toiveita on kyselty muiltakin kiasmalaisilta.

Todella mahtavaa on ollut, kuinka innokkaasti taiteilijat ovat lähteneet leikkiin mukaan, ja kuinka moni on jo käynyt äänestämässä. Myös esittävien taiteiden tiedotuskeskukset ovat selvästi ottaneet onkeensa ja puffaavat äänestystä. Re-maken taustalla on halu lämmittää uudelleen joku teatterissa aikoinaan nähdyistä kotimaisista teoksista, sillä monen elävän teoksen elinkaari on lyhyt ja esitykset hautautuvat helposti historiaan. Kun kaikkea ei voi valitettavasti uusia, parasta on antaa demokratian puhua. Katsotaan sitten millaisena versiona re-make astuu näyttämölle ensi keväänä.

Mutta ensin äänestetään! Vika äänestyspäivä on 15.10. ja voittaja selviää 16. lokakuuta.

Mukana ovat:
Oblivia: Entertainment Island 1-3 (2008–2011)
Paula Tuovinen: Blondi (2000)
Juha-Pekka Hotinen, Teemu Mäki ja Max Savikangas: Sulkapallo-ooppera (2005)
Jack Helen Brut: Loop (2000/1985)
WHS / Ville Walo ja Kalle Nio: Keskusteluja (2006)
Esitystaiteen seura / Tomi Humalisto: Pimeä projekti (2006)
Pauliina Hulkko: Amoralia (2003)

Jonna Strandberg
Vastaava tuottaja, Kiasma-teatter

Kuvat: VTM/KKA, Petri Virtanen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.