Blogisisustusta

Hahaa, sivarigraafikkomme sai lopulta Photoshopin työkoneeseensa. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että blogilla on viimeinkin kunnollinen otsikkokuva!

Legendan (sekä talon valokuvaajan) mukaan kuvan tee-se-itse-henkinen taustapinta on jostakin päin Kiasmaa, mutta sen paremmin minä kuin huuteluetäisyydellä olevat työkaveritkaan emme tiedä, mistä tuo tarkalleen on.

Pohdinnoissa parhaiten pärjäsivät vaihtoehdot "Jostain takapihalta" sekä "Olisko, öö, kellarista?"

Ilmoitan heti kun löydämme kyseisen grungehtavan puuseinän.

Vai lattiako tuo on?

Aargh!

Kommentit

Stillleben

Onpa veikeä. Veikkaisin jonkun taideteoksen huomaamatonta taustapuolta tai jostain alakerran puuverstaan jämäpinosta löytynyttä maalauspohjaa.

T. Entinen kiasmalainen ;)

Johannes
A·bun·dance

Alakerran puuverstaan jämäpino kuulostaa aika lupaavalta. Käyn tsekkaamassa :)

Haa! Olisi pitänyt arvata, että Lilyn käyttäjissä on entisiä kiasmalaisia! Missä päin Kiasmaa olit töissä?

Stillleben

Olin muutama vuosi takaperin ensin työharjoittelussa ja sitten kesätöissä graafikon assistenttina viestintäpuolella eli 5. kerroksessa. Hurjan hieno ja opettavainen kokemus, joka ensin tutustutti ja sitten ihastutti minut nykytaiteen maailmaan. Olen sittemmin muutamien mutkien kautta päätynyt Wienin yliopistoon opiskelemaan taidehistoriaa ja aion (osittain edelleen Kiasma-kokemusten innoittamana) erikoistua moderniin- ja nykytaiteeseen. :)

Minkälaisissa tehtävissä itse olet Kiasmassa? Ja miten olet sinne päätynyt / Millainen koulutustaustasi on?

Johannes
A·bun·dance

Taidehissan opiskelu Wienissä kuulostaa ihan joltain kirjan tai leffan yksityiskohdalta! Whoa!

Hauska kuulla, että Kiasma on toiminut innoittajana. Meidän pitäisi varmaan alkaa käyttää tuota jossain työnhakuilmoituksissakin! "Entinen työntekijä kertoo: innoittava kokemus!"

Ja täällä 5. kerroksessa minäkin nökötän. Tutuissa maisemissa siis :)

Tulin taloon 2009 sivarina ja tein viestinnässä kaikenlaista mediaseurannasta lehdistötiedotteisiin. Sitten vietin runsaat puoli vuotta tekemässä muita hommia, mutta sen jälkeen tulin innolla takaisin taloon jeesaamaan Kiasma-teatterissa tiedotuksen (erityisesti viime vuoden URB-festarin) kanssa. Ja siitä sitten siirryin takaisin tänne viidenteen kerrokseen tekemään samaa hommaa, jota sivarinakin tein. Nyt tosin painopiste on siirtynyt enemmän museon FB- ja Twitter-tilien hoitamiseen, bloggaamiseen ja muihin nettijuttuihin.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, yliopistossa luin mediatutkimusta, folkloristiikkaa, japania, digitaalista kulttuuria ja sukupuolentutkimusta. Parhaillaan säädän työn ohella väitöskirjaa Turun yliopistoon videopelien tuottamista tunnekokemuksista.

Että aika sekalaisella koulutustaustalla tulee tahkottua :D

Stillleben

Tämä Wienissä opiskelu on kieltämättä ollut aikamoista seikkailua eli kirjaan tai/ja leffaan sopivaa materiaalia kyllä löytyy!

Kiva, että sait sivarin jälkeen paikan Kiasmasta. Itse sain työharjoitteluni jälkeen kesätyöpaikan, mikä oli vielä silloin valmistumattomalle pikkuiselle media-assistentille tosi iso juttu. Tykkäsin työharjoitteluni/kesätyön aikan tosi paljon Kiasman yhteishengestä ja mukavista ihmisistä. Voit lähettää Päiville ja Timolle terveisiä Jutalta, he varmasti vielä muistavat minut. :)

Vau, URBin järjestämiseen osallistuminen on varmasti ollut tosi hieno kokemus. URB- tai Pixel Ache-tyylisiä nykytaiteen festareita olisin itsekin tosi mielelläni joku päivä järjestämässä, kun tuo tapahtumantuotanto/markkinointi on nykytaiteen ohella lähellä sydäntäni. No, olen täällä jo mukana järjestämässä free.space nykytaidefestareita, joten eiköhän tuosta pikku hiljaa se ovi muihinkin aukene!

Sunkin opinnot kuulostaa ihan supermielenkiintoisilta ja tuohon aiheeseen perustuvan väitöskirjan lukisin suurella mielenkiinnolla! Satutko muuten tietämään Extra Credits nimisen 'videoblogin'? Se on viikoittain ilmestyvä hurjan kiva ja asiallinen peliblogi, jota pitää pari alan ammattilaista. Jos kiinnostaa tsekkaa kaikki jaksot täältä:  http://www.penny-arcade.com/patv/show/extra-credits :)

Johannes
A·bun·dance

Lähetin terkut, hyvin tuntuivat muistavan. Laittoivat terveisiä takaisin :)

URBit ovat kyllä olleet vuosi toisensa jälkeen tosi hauskoja tapahtumia. Tarjoavat hiukan erilaista ohjelmaa kuin Kiasma noin muuten (tai museot Helsingissä ylipäänsä). On sellaista hauskaa tekemisen meininkiä ja kaupunkiromantiikkaa ilmassa. Ja toki tapahtumasta sai ihan uudenlaisen kuvan, kun sitä oli järjestämässä itse.

Joskin viime vuonna onnistuin sairastumaan keuhkokuumeeseen päivää ennen kuin festari starttasi. Onneksi tiedotushommat oli suurilta osin tehty siinä vaiheessa, joten töiden kanssa ei tullut ongelmia, mutta ohjelmiston puolesta koko URB 11 meni sohvan pohjalla sadatellen. Mariano Pensottin mahtavan Sometimes I think, I can see you -performanssin ehdin sentään nähdä.

Extra Credits on tuttu muutaman videon verran, mutta nyt kun syynäilin noita tarkemmin, niin täytynee tutustua kaikkiin jaksoihin. Vaikuttaa sen verran mainiolta materiaalilta. Kiitos linkistä!

Kommentoi