Blondi tekee paluun!

Kiasma-teatteri järjesti viime syksynä 15-vuotisjuhlansa kunniaksi äänestyksen, jossa yleisö sai valita seitsemästä Kiasma-teatterissa aikanaan nähdystä esityksestä yhden uudelle esityskierrokselle. Paula Tuovisen soolotanssiteos Blondi voitti äänestyksen saamalla yhteensä 49% annetuista äänistä. Blondi sai ensi-iltansa vuonna 2000, ja nykyisin Paula Tuovinen toimii Taideyliopiston vararehtorina. Paula ehti vastaamaan muutamaan kysymykseen ensi-illan kynnyksellä.

Miltä on tuntunut palata Kiasma-teatteriin ja Blondin ääreen 14 vuoden tauon jälkeen?
- Mukavalta ja haastavalta - Blondihan on vaihdevuosi-iässä, mutta ei ole juuri kehittynyt.

Koetko teoksen muuttuvan re-make -versiona alkuperäisestä, jos kyllä, niin millä tavoin nämä muutokset ilmenevät?
- Kyllä pyrin tekemään saman teoksen, liike liikkeeltä. Ehkä joitakin pikkuisia muutoksia tulee väistämättä. Ja ehkä oikeasti kuitenkin teos on syventynyt oltuaan alitajunnassa 10 vuotta? Ilmaisun yksityiskohtiin voi siis tulla muutoksia.

Millaiset odotukset sinulla on tulevan esitysperiodin suhteen?
- Toivon että saadaan paljon katsojia tietysti.  Ja toivon, että pysyn kasassa - kropalle homma on haasteellinen ja jo harjoitusvaiheessa on tullut esiin sekä vanhoja että uusia vammoja.

EDIT: Valitettavasti Blondin esitykset joudutaan perumaan Paula Tuovisen loukkaantumisen vuoksi.

Blondin re-make ensi-ilta on Kiasma-teatterissa keskiviikkona 19.3. klo 19, muut esitykset ovat 21.-29.3. välillä. Tarkemmat tiedot löytyvät Kiasma-teatterin sivuilta.

Sanni Pajula
Kiasma-teatterin tuottaja

Kuvat: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.