Esityskompostointia Kiasmassa

Monesti on kuullut väitettävän että museossa voi pölyyntyä, mutta peräti kompostoitua? Tätä asiaa selvittää Esityskomposti, noin kuukauden mittainen esitysinstallaatio Kiasman galleriatiloissa.

Wikipedian mukaan komposti on biologisesti hajoavaa orgaanista jätettä, joita elävät organismit hajottavat. Kompostin ja tunkion ero on siinä, että tunkiossa ovat vallalla anaerobiset bakteerit eli hapettomassa tilassa mylläävät mädättäjäbakteerit, kompostissa aerobinen hajotus on pääosassa ja makrohajottajien (muun muassa matojen) osuus on merkittävä.

Kompostoinnin tuote, kompostimulta, on hyvä kasvualusta.

Esityskompostiin sen sijaan kerrostuu huomattava määrä esitystaiteilijoita ja esitystaidetta. Se toimii Kiasman hapekkaissa galleriatiloissa ja tuottaa nähtäväksi ja koettavaksi esityksiä, luentoja, performansseja, installaatioita, keikkoja ja harjoitteita. Esityskompostin ytimessä on kysymys siitä, millä tavoin arkistoida ja dokumentoida esitystaidetta.

Kompostimeininki jatkuu aina 21.10. saakka tiiviiseen tahtiin, joten kattavaa kompostikokemusta varten voit hankkia myös Esityskomposti-passin.

Kuvat: Kiasma-teatteri

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.