Kiasma, kamera ja valo

Kiasman suunnitellut arkkitehti Steven Holl on sanonut, että Kiasman tärkein rakennusmateriaali on valo. Tartuin syksyisenä perjantaiaamuna kameraan ja yritin selvittää, onko Hollin puheissa perää.Suosittelen eksymistä Kiasmassa. Se on helppoa, ja museon uumenista löytyy kiinnostavia paikkoja, joita ei tavanomaisella näyttelykierroksella huomaa.

Teksti ja kuvat: Johannes

Kommentit

Wisam Kiasman Kultuista (Ei varmistettu)

Kaunis ajatus tuon valon sisällyttäminen arkkitehtuuriin, kuitenkin unohtaen että Suomessa on tosi lyhyt aika valosaa. Talvella Kiasma on mielestäni ankea mesta! Varsinkin kun sitä katsoo ulkopuolelta. Mitä siihen voisi kehittää, kun ei ole tarpeeksi valoa?

Johannes (Ei varmistettu)

Ihan totta, talvisin Kiasmassa auringonvaloa näkee harmillisen vähän. Tosin se vähä onkin sitten aika hienoa matalalta tulevaa paistetta, jonka kanssa museon arkkitehtuuri toimii tosi hyvin yhteen.

Olen pitänyt kaikista niistä näkemistäni ulkovalaisuista, joita Kiasmassa on silloin tällöin ollut. Värivaloja, isoja valonheittimiä ja museon metallipintaan projisoitua liikkuvaa kuvaa. Sääli että isompia valaisuprojekteja taitaa Kiasman julkisivuilla olla aika harvoin.

Kommentoi