Kiasma Tweetup tulee!

Kimmo Schroderuksen Laajentuja-veistos on yksi Kiasman hiteistä.

Nyt sormet näppäimille, taidetta rakastava somen kansa, sillä tulossa on jotain jännittävää!

Kiasma täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Juhlahumu tiivistyy syyskuun lopussa, kun avaamme uuden elämyksellisen kokoelmanäyttelyn nimeltä Kiasma Hits. Koska viihdymme Twitterissä, haluamme ehdottomasti juhlia synttäreitämme yhdessä uskollisten Twitter-ystäviemme kanssa.

Kutsumme näyttelyn avajaispäivänä 26.9. joukon aktiivisia twiittaajia tutustumaan sekä toisiinsa että juuri valmistuneeseen näyttelyyn.

Kiasma Tweetupissa

  • tapaat toisia twiittaavia taiteenystäviä ja @KiasmaMuseum’in Twitter-tiimiä
  • pääset tutustumaan ensimmäisten joukossa vielä yleisöltä suljettuun Kiasma Hits -näyttelyyn kuraattori Arja Millerin (@arjamiller) vetämällä kierroksella
  • tapaat taiteilijan ja museoammattilaisen hohdokkaan tehtävän äärellä
  • pääset mukaan Kiasma Hits -näyttelyn avajaisjuhliin
  • …ja voit raportoida tästä kaikesta seuraajillesi ennen kuin muut ehtivät!

Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen museotweetup. Esimerkiksi Saksassa, Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa twiittaavat kulttuurinystävät ovat jo jonkin aikaa kokoontuneet museoissa ja jakaneet seuraajilleen tietoa niiden kulissientakaisista aarteista. Tapaamisen muotona on voinut olla esimerkiksi kuraattorin kierros, varastovierailu tai muu tapaus, josta ei tavallisella museokäynnillä pääse osalliseksi. Smithsonian Institutionin tweetup-kierroksella sukellettiin historiaan.

Kiasma Tweetup järjestetään torstaina 26.9. klo klo 15.30. Tunnin mittaisen kierroksen jälkeen ilta jatkuu 15-vuotiaan Kiasman juhlamaljoilla sekä Kiasma Hits -näyttelyn avajaisilla, joihin Tweetupin osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Tweetupiin otetaan 20 osallistujaa. Kierros on suomenkielinen, mutta twiittien kieli on luonnollisesti vapaa. Ilmoittaudu mukaan tästä

Tapahtuman hashtag on #KiasmaTwUp.

 

Kuva: VTM/KKA, Petri Virtanen.

Kommentoi