Kuraattorin kesäpäivä

Museoissa ympäri maan väännetään hiki hatussa ensi vuoden näyttelykalentereita. Kotisohvalta tätä prosessia voi fiilistellä mainion näyttelynimigeneraattorin avulla. Minkä näyttelyn itse järjestäisit? Nojatuolikuratointiin jää yllättävän helposti koukkuun, kun generaattori puskee toinen toistaan parempia (tai pölhömpiä) ideoita, joista osa on jo itsessään loistavia ja osa kiihdyttää mielikuvituksen odottamattomille kierroksille.

Kuratoinnin ihmeellinen maailma ei toki ole aivan näin yksinkertainen (vuoden understatement, -toim. huom.), mutta kiinnostavan sisällön penkomisesta siinäkin pohjimmiltaan on kyse.

Ja jos minusta olisi kiinni, Kummat illuusiot – Vahingon videotaide todellakin nähtäisiin ensi kesän näyttelyohjelmistossa.

Kommentit

Stillleben

For Love of Media: Media Art and Remediation

Jee, rakkautta mediataiteessa! Harkitsisin kyllä lisääväni tuohon pääotsikoon vielä artikkelin the ja ehkä myös huutomerkin tähän tyyliin: "For the Love of Media!". Näin ihan vain päästäkseni siteeraamaan Damien Hirstiä ja luodakseni silmääiskevän viittauksen sanojen Media ja God välille.

Oikein hauska leikkikalu kaikille kuraattoriksi haluaville, vaikkakin ehkä vähän yksipuolinen: Generaattorin näyttelyotsitkot vaikuttavat, ainakin omien klikkailujen perusteella, ottavan lähtökohdakseen pääsääntöisesti teosmedian. Tästä esimerkkeinä jo esille tulleet media- ja videotaide.

Levittänen silti tätä ilosanomaa kaikille kuraattorituttavilleni, jotka kärsivät ideoiden puutteesta. Thanks!

Johannes
A·bun·dance

For the Love of Media. Kävisin niiiin katsomassa. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.