Mechastusta

kuratas-56.png

Japani on robottiteknologian johtavia maita. Kolmekymmentä prosenttia maailman kaupallisista roboteista on peräisin Japanista. Maassa satsataan rahaa robotiikkaan mm. ikääntyvän yhteiskunnan mukanaan tuomien hoitopulmien johdosta. Vanhusten verensokerin ja verenpaineen mitannee tulevaisuudessa robotti.

Länsimaiset ihmiset näkevät roboteissa lähinnä tunteettoman terminaattorin, ei suinkaan ystävällistä, avuliasta ja leikkisää kaveria. Terminator-elokuvassa Skynet-puolustusjärjestelmä saavuttaa tietoisuuden ja päästää ihmiskunnan tuhoavan atomisodan ja laumoittain tappajarobotteja valloilleen. Matrixissa robotit taas orjuuttavat ihmiskuntaa salakavalalla tavalla ja pitävät heitä orgaanisina paristoina.

aivo_vs_terminator.jpg

Aibo-robottikoira Japanista ja Terminator Hollywoodista.

Japanilaiset ovat tottuneet suhtautumaan elottomiin esineisiin, myös mekaanisiin, suopeammin esimerkiksi šintolaisuuden perinteen pohjalta. Japanilaiseen populaarikulttuuriin robotit ja ihmisten ohjastamat mechat kuuluvat tiiviimmin kuin osaan edes kuvitella. Mechat eivät ole siis sataprosenttisia robotteja, vaikka ulkoapäin siltä näyttäisikin. Suuret ja voimakkaat robottikuoret soveltuvat niin rakennustyömaalle kuin sotaankin jälkimmäisen ollessa suositumpi vaihtoehto.

kuratas-5.png

Mechat sopivat taistelukenttien lisäksi myös avaralle taidekentälle. Japanilainen (tietenkin!) Kogoro Kurata on nimittäin laatinut itselleen taideprojektina ihka aidon mechan. Neljämetrinen ja 4500 kiloa painava Kuratas vyöryy pyörien päällä, operoi massiivisilla rautakourilla ja ampuu muovikuulia ja vesipulloja. Liipaisimena toimii hymyilevä kuski – ”this feature is called THE SMILE SHOT”.

Näin homma toimii:

https://youtube.com/watch?v=2iZ0WuNvHr8%3Frel%3D0

Lue lisää Kuratas-projektista: Monster mecha with smile-controlled gatling guns makes public debut

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *