Muissa museoissa: Kuusnepasta Nintendoon

Ari Tommiskan yksityiskokoelmaan perustuva Helsingin tietokone- ja pelikonsolimuseo on saanut oivallisen esitysareenan Jätkäsaaresta, Verkkokauppa.comin tiloista. Museo on hieman epätyypillisessä paikassa, mutta sopii ympäristöön aihepiirinsä puolesta erinomaisesti. Sekä kaupan että museon tarjonta lienee hyvin pitkälle samaa kohdeyleisöä miellyttävää.

Museon kokoelma ei ole aivan vähäinen, sillä asialleen omistautunut Tommiska on keräillyt kuutisensataa konetta ja reilut neljätuhatta peliä, joista on valittu esille satamääräinen valikoima.

Oma ensimmäinen koneeni oli Commodore 128D, joskin käytin sitä enimmäkseen Commodore-64 -moodissa pelaamisen takia. Niinpä esillä oleva alkuperäinen "Kuusnepa" aiheuttaakin lähes yhtä vaikuttavan nostalgiatripin.

Commodoren lisäksi myös Atarin kehityskaari on hyvin kattavasti esillä. Lisäksi nähtävillä on mm. legendaarinen "pönttö-Mac", vaikka omakohtaisesti se onkin tuttu lähinnä tv-sarjoista. Pelikonsolipuolella 80-90 -luvun koneet ovat hyvin edustettuina, joista itseä miellyttää eniten Nintendo-valikoima.

Museotila on jaettu kahteen kerrokseen, joiden välillä pääsee liikkumaan hieman ruuhkaisella hissillä. Samalla reissulla voi ajaa rakennuksen huipulle asti, jos katolla sijaitseva Mig-hävittäjä on vielä näkemättä tai haluaa viilentää pelimuseossa kuumennutta päätään.

Museotilat ovat avoinna Verkkokauppa.comin aukioloaikojen mukaisesti ja käynti on maksuton. Paitsi jos sortuu samalla kauppiaan suunnitelmien mukaisesti viihde-elektroniikkaostoksille.

Kaikille retronörteille reissu on ehdottomasti pienen vaivannäön arvoinen ja osoittaa jälleen, kuinka paljon kokoelman arvostukseen ja arvoon esillepano vaikuttaa.

Lue lisää: www.tietokonemuseo.net

Kommentit

Mikko / Pelitaito (Ei varmistettu) http://www.pelitaito.fi

Kiinnostava blogi, myös Tekniikan museon tuleva näyttely voisi kiinnostaa:

http://tekniikanmuseo.fi/erikoisnayttelyt.html

JanneH

Kiitos vinkistä, täytyy käydä katsastamassa myös Pongista Pleikkaan -näyttely!

Kommentoi