Muissa museoissa: peltotöitä Tampereella

Kävin aiemmin kesällä kulttuurituristina Tampereella. Reissulla vierailin mediamuseo Rupriikissa, joka sijaitsee Tampereen hienolla Finlaysonin tehdasalueella. Mainio miljöö ja yhden euron hintainen opiskelijalippu kannustavat poikkeamaan, semminkin kun aivan vieressä on hillittömän viihtyisä panimoravintola Plevna.

Rupriikki on pieni mutta mielenkiintoinen museo, joka keskittyy lähinnä viestintään ja mediaan liittyvään historialliseen materiaaliin.Koko paikka on siis täynnä nostalgiaa ja menneiden vuosien kaihoa. Näyttelysalissa tuli kännykällä napsittua useampikin retrofiltterin läpi valotettu vintagepläjäys itsestä poseeraamassa antiikkisen teknologian keskellä.

Vierailuni aikana käynnissä oli näyttely, jossa esiteltiin suomalaisen peliteollisuuden helmiä. Muutenkin perin ansiokkaasti kootun näyttelyn ehdoton vetonaula oli yksi ensimmäisistä suomalaisista kaupallisista tietokonepeleistä: Uuno Turhapuro muuttaa maalle vuodelta 1986.

I kid you not, suomalainen pelihistoria lähti käyntiin peltoa kyntävästä hampuusista. Näin Angry Birdsien aikakautena ajatus on aika hurja.

Kommentit

empuska

...kai siellä oli sentään jotain kuvamateriaalia, millainen peli se oli?! Kyllä sitä pakko varmaan itsekin käydä todistamassa tuo kummajainen, kun ei aivot muutoin osaa prosessoida sitä.

Johannes
A·bun·dance

Turhapuron kyntöpuuhat näyttivät tältä:

ruutu.jpg

Näyttelyn sivuilta kävi ilmi, että täysin käsittämättömästi koko iso näyttely oli auki vain viisi päivää kesäkuussa. Vaikka paikka oli niin täynnä vanhoja pelejä, ettei yksi käyntikerta millään riittänyt niiden pelaamiseen. Pettymys!

Mutta tässä videota pelistä. Videosta tosin ei saa ihan realistista kuvaa pelistä, sillä en nähnyt näyttelyssä yhdenkään pelaajan selviävän minuuttia pidempää pellolla. Taustamusiikki on kyllä mainiota :D

empuska

Ai se oli juuri se näyttely! Kyllä olin tietoinen sen olemassa olosta, mutta työmatka ajoi silloin prioriteettien editse...! Damn it.
Mutta oikeasti, tällaiset pelit ovat kyllä niin helmiä ihan jo tajuttoman konseptinsa takia. Kiitoksia videosta, tuo musiikki on kyllä niin eeppinen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.