Opiskelijat ilmaiseksi Kiasmaan!

Mitä kaikkea opiskelija saa kahdeksalla eurolla? Vaikka mitä, esimerkiksi kolme opiskelijalounasta, 23 pussia makaronia, 18 rullaa vessapaperia, kahden viikon Hesarit tai junalipun välille Helsinki–Lahti.

Myös Kiasman sisäänpääsylippu on opiskelijalle tavallisesti kahdeksan euroa. Tämän viikon perjantai ei kuitenkaan ole mikään ihan tavallinen päivä Kiasmassa. Silloin opiskelijat pääsevät museoon opiskelijakorttia vilauttamalla ilmaiseksi.

Päivän aikana on mahdollista tutustua Alfredo Jaarin kokemukselliseen taiteeseen, Kiasma Hits -kokoelmanäyttelyyn sekä Kiasma-teatterin ohjelmistossa olevaan Là-bas-performanssibiennaaliin.

Mutta on opiskelijapäivässä paljon muutakin kiinnostavaa ohjelmaa: keskusteluopastuksia, toiminnallisia Happy Families -kierroksia sekä Design your opinion -työpaja, jossa suunnitellaan ja toteutetaan mielenosoituskylttejä. Happy Families -kierroksille tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtumasivun kautta, muuhun ohjelmaan voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Museovierailun päätteeksi voi pistäytyä vaikka Kiasman kahvilassa, kahdeksan euroa valmiina. Ja edetä siitä sitten viikonlopun rientoihin.

Opiskelijapäivä perjantaina 25.4. klo 10–20.30. Vapaa pääsy opiskelijakortilla.
Tarkemmat ohjelmatiedot ja aikataulut löydät Kiasman verkkosivuilta ja tapahtuman Facebook-sivulta.


Yläkuvat: Là-bas -performanssibiennaali, Gustaf Broms ja Agnes Nedregard. Alakuvat: Happy families -kierros (kuva: Pirje Mykkänen / Kansallisgalleria), Jakob Dahlgren, Abstraktion ihmeellinen maailma, 2009 (kuva: VTM/KKA / Ella Tommila), Alfredo Jaar, Other People Think, 2012 (kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen).

Kommentoi