Pinkkiä!

Karnevaalitunnelma ja Kiasman pinkkinä tunnettu väri valtasivat nykytaiteen museon kesän korvalla 2008, kun Kiasma juhli 10-vuotista taivaltaan. Olin paikalla talkootyöntekijänä ja Taideteollisen korkeakoulun opiskelijana toteuttamassa juhlaviikonlopun tempauksia ja mukana loihtimassa tunnelman arvoisia juhla-asuja. Ohjelmaa oli tarjolla monipuolisesti, ja sen villeimmät rönsyt jalkautuivat myös museon seinien ulkopuolelle.

elina_gylden_kuva_kiasma_10_v.jpg

Karnevaaliviikonlopun viimeisen päälle pinkkiin puetut talkootyöntekijät valmiina toimeen.

Juhlaviikonlopun häikäisevän garderobin suunnittelimme ja toteutimme varta vasten muotiluomuksia varten organisoidussa työpajassa. Kuten ryhmäkuvasta voi havaita, juhlavaatetuksemme kaavoituksen kantavana ideana oli ”more is more” tai kenties jotakin vieläkin runsaampaa…

Asujemme ja asusteidemme pääasiallinen materiaali oli pinkki muovi, jota kätevästi laskostimme, saumasimme ja edelleen stailasimme ompelukoneella ja käsin. Oman juhla-asuni erityisin piirre oli muhkea, vaaleanpunainen, jättiläismäistä vaahtokarkkia muistuttanut hattu – liki kokonaan muovia sekin – joka osoittautui aurinkoisen mutta tuulisen juhlaviikonlopun vaativissa kenttäoloissa varsin lentoon lähteväksi asusteeksi. On tunnustettava, etten ole hennonnut luopua päähineestäni vieläkään, vaikka tuo mitä epäkäytännöllisin kapistus on lojunut eteisen yläkaapissani vailla käyttöä jo yli viisi vuotta!

Eilen lauantaina, kun Kiasma juhli 15-vuotispäiväänsä, juhlan pukukoodina oli raitapaita. Piti pohtia, maalaisinko pitkään unohduksissa olleeseen hattuuni muutaman iloisen värisen tasaraidan ottaakseni sen jälleen käyttöön juhlan kunniaksi.

Elina Gyldén
Kirjoittaja on Kiasman opas ja työpajaopas, joka muistelee lämmöllä Kiasman 10-vuotisbileiden juhlamuotia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *