Saivatko isät sitruunat soimaan?

Etsin sateessa UralTone amplification Oy -nimistä myymälää, joka nettisivujensa mukaan tuo maahan tarvikkeita, varaosia ja komponentteja kaikkeen musiikkielektroniikkaan liittyvään. Vaikka olen omassa kotikaupunginosassani, minulla on tunne, että nyt ollaan vieraan äärellä. Olen taas kerran hakemassa jostakin jotakin.

Sujahdan sisään myymälään. Onneksi tuotteet on tilattu ja jopa maksettu valmiiksi. Kysäisen reippaalla äänellä Kiasman Pajalle tilattuja tarvikkeita. Ilmeisesti en kuitenkaan näytä vakuuttavalta, koska ojennettuaan muovikassillisen ”juttuja” myyjä kysäisee ystävällisesti, että mihin te näitä aiotte käyttää. Tähän osaan sentään vastata ylpeänä, että meillä on  viikonloppuisin pajaohjaajana marras-joulukuussa ELEKTROAKUSTINEN muusikko ja pedagogi Alejandro Olarte. Hän saa hedelmätkin soimaan.

Ensimmäisessä sunnuntaiäänipajassa pääsen vihdoin näkemään lähempää erilaisia vipstaakeja, piuhoja, muoviosia, kaiuttimia ja ruuveja. Pajassa 8-12-vuotiaat testaavat yhdessä omien aikuistensa kanssa, miten erilaiset esineet soivat ja rakentelevat omia soittimia posket innosta hehkuen. Olen luvannut olla tulkkaamassa pajaa suomeksi, koska Alejandro ohjaa näitä monikulttuurisia pajoja espanjaksi ja englanniksi. Huomaan kuitenkin pian, että suomenkielisiä sanoja ei juurikaan edes tarvita. Alejandron innostava tyyli tarttuu osallistujiin.

Kuva: Alejandro Olarte

Niin, ne sitruunat. Kyseisenä sunnuntaina osallistujien joukossa oli isänpäivän kunniaksi isiä tyttäriensä kanssa. Ja kyllä vaan – myös isät saivat sitrushedelmät päästelemään kiinnostavia ääniä. Kyseessä taisivat kuitenkin olla pääasiassa satsumat sitruunoiden sijaan, koska ne maistuivat lopuksi syötynä paremmilta.

Kuva: Alejandro Olarte

Unen kuulijat -äänipajoja järjestetään Kiasmassa sunnuntaisin 10.11.-1.12. klo 13-16. Jokainen äänipaja on sisällöltään erilainen.

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.