Taidetta rohkeille

Taiteilija Tomás Saraceno, jonka näyttely nähtiin Taidehallissa viime vuonna Juhlaviikkojen aikaan, on rakentanut tähän mennessä suurimman tilateoksensa Düsseldorfiin.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalenin K21 Ständehausin atriumiin, 20 metrin korkeuteen avoimen tilan ylle on viritetty kaikkiaan 2500 neliötä verkkoja, joiden päällä kävijät voivat kävellä, istua tai maata - jos uskaltavat. Verkot on jaettu kolmeen kerrokseen ja niiden välissä on hopeisia tai läpinäkyviä ilmalla täytettyjä palloja. Hämähäkkien verkonrakennustaidoista kiinnostunut taiteilija antaa ihmisille mahdollisuuden testata miltä tuntuisi itse seikkailla verkoissa, jalan alla joustavalla pinnalla.

Teos on esillä ensi vuoden syksyyn saakka. Tosin silloin tällöin se on suljettu muutaman päivän ajaksi huoltotöiden ja turvatarkastusten johdosta. Muutenkin kävijöiden turvallisuudesta on huolehdittu hyvin: teokseen päästetään enimmillään 10 ihmistä kerralla ja vain tasapohjaisissa kengissä. Ja ikää pitää olla vähintään 12-vuotta.

Jari-Pekka Vanhala
Amanuenssi

Kuva: Tomás Saraceno: ”In Orbit”. Courtesy of the artist. Photo: Studio Saraceno. ©Art Collection NRW.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.