Voittajaolo

”Nyt on tulostettu kymmeniä Kuosit-kylttejä. Liimaillaan niitä kaikkialle tänne”, kuului selkeä suunnitelma, jonka avulla yritimme tuoda tapahtuman fiilistä museotilaan. ”Hei, ei seinille saa liimata mitään. Teipeistä jää jälkiä”, kielsi kuitenkin Kiasman tuottaja. Oli keksittävä jotain muuta. Muusikko oli myöhässä. Mikkejä oli kahden sijaan vain yksi.

Hengitykseni kiihtyy vieläkin, kun muistelen Kultujen järjestämän Kuosit-tapahtuman viimeistelyjä. Moni tavara oli hukassa. Vielä useamman juoksevan asian hoito oli jätetty aivan viimeiselle sekunnille. Lähes kaikki hommat veivät enemmän aikaa kuin olimme kuvitelleet.

Kun tapahtuma alkoi ja museovieraat valuivat sisään, kaikki oli ihmeellisesti valmiina. Jokaisella Kultulla oli oma tehtävänsä. Yksi auttoi Diana Luganskin valokuvauspisteellä ja toinen neuvoi vieraita infossa. Illan muoti- ja tyyliaiheiset asiantuntijapuheenvuorot olivat menestys - vain murto-osa illan yleisöstä mahtui istumaan.

Kun Kiasman ovet suljettiin ja näyttelytilat oli tyhjennetty vieraista, olo oli kuin pitkän lenkin juosseella. Kuin olisi ratkonut tiukan ristikon. Aivan kuin olisimme voittaneet Super Marion loppuvastuksen.

Kiasman Kultut hakevat riveihinsä taas vahvistusta. Hakuaika on 19.11.-6.1.2013.

Kuva: Markus Haikonen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.