Kesäsalaatti mustikoilla

Kesäsalaatti mustikoilla

Ainekset (4 annosta)

Salaattimix (esimerkiksi Napolitana mix)
Herneenversoja
5-6
Retiisiä
250 g
Kotijuustoa
Parsaa
Pensasmustikoita
Ruiskrutongit
4 viipaletta leipää
Leipää (esimerkiksi Fazer Real leivästä)
1 rkl
Öljyä
1 tl
Merisuolaa
1 tl
Valkosipulijauhetta

Tee näin:

  1. Sekoita isossa kulhossa salaattimix ja herneenversot
  2. Pese hyvin retiisit ja viipaloi salaattipohjan sekaan
  3. Kuori parsat kevyesti varsista ja huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois, ja pilko parsa noin 2-3 osaan –  keitä noin 2-6 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä (mausta halutessasi suolalla) ja lisää salaattiin
  4. Huuhtele mustikat, pilko kotijuusto pieniksi kuutioiksi, ja lisää salaatin sekaan

Ruiskrutongit:

Leikkaa Real-leipäviipaleet pieniksi paloiksi, ja paahda pannulla tilkassa öljyä – mausta merisuolalla ja valkosipulijauheella

Koti Ruoka ja juoma