Kesäsalaatti mustikoilla
Kesäsalaatti mustikoilla
Ainekset (4 annosta)
- Salaattimix (esimerkiksi Napolitana mix)
- Herneenversoja
- 5-6
- Retiisiä
- 250 g
- Kotijuustoa
- Parsaa
- Pensasmustikoita
- Ruiskrutongit
- 4 viipaletta leipää
- Leipää (esimerkiksi Fazer Real leivästä)
- 1 rkl
- Öljyä
- 1 tl
- Merisuolaa
- 1 tl
- Valkosipulijauhetta
Tee näin:
- Sekoita isossa kulhossa salaattimix ja herneenversot
- Pese hyvin retiisit ja viipaloi salaattipohjan sekaan
- Kuori parsat kevyesti varsista ja huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois, ja pilko parsa noin 2-3 osaan – keitä noin 2-6 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä (mausta halutessasi suolalla) ja lisää salaattiin
- Huuhtele mustikat, pilko kotijuusto pieniksi kuutioiksi, ja lisää salaatin sekaan
Ruiskrutongit:
Leikkaa Real-leipäviipaleet pieniksi paloiksi, ja paahda pannulla tilkassa öljyä – mausta merisuolalla ja valkosipulijauheella