Pirkkalan muodikkaat kesäkurpitsat

Tämä vuosi on ollut kuulemma huono kesäkurpitsavuosi. Niin mekin ajateltiin, kun Seikkailija laittoi kotipihalle laatikkoon niitä kasvamaan eikä yhtäkään kesäkurpitsaa syntynyt. Olimme unohtaneet Pirkkalan mökkimme salaisen puutarhan, jonka maan Seikkailija keväällä käänsi ja istutti- kesäkurpitsoja täyteen tietenkin! Ei olla kasteltu, ei hoidettu mitenkään. 

Kun muut kastelivat, lannoittivat, rakastivat ja silittelivät omiensa lehtiä. Synnytti Pirkkalan maa unohduksissaan nämä:

1.jpg

Kesäkurpitsoja on paljon ja ne ovat suuria! Enkä edes oikein pidä niistä. Tai sitten en vain ole osannut valmistaa niistä mitään hyvää? Yleensä olen pilkkonut ja laittanut grillitikkuun. Ehkä tämä yritykseni olla vehnätön edesauttoi seuraavassa. Itse en tietenkään keksinyt, tää on varmaan vastaava muoti-ilmiö kuin avocado-pasta.

Yks sulle ja yks mulle.

img_2371.jpg

Sit vaan kuorimaveitsellä pastan tekoon. Siemenosaa en käyttänyt kun se oli pehmeä ja visuaalinen lopputulos olisi kärsinyt.

img_2373.jpg

Pannulle maustamatonta tofua, öljyä, valkosiåulia, chiliä, mausteita ja limee. Kun on vähän marinoitunut niin soijakerma, pihan basilikat ja ”pastat” sekaan. Tällänen tuli.

img_2377.jpg

Kuka haluu meidän maan kesäkurpitsan?

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä

Tampereen paras baari!

… on Maitobaari. Eli Ahlmanin koulun säätiön Maitobaari, josta voi hakea käsittelemätöntä lehmänmaitoa omiin purnukoihin. Olen jo muutama vuosi sitten löytänyt tämän paikan ja käyttänyt sitä heikolla menestyksellä. Syynä on ollut se, että baari on auki vain arkipäivisin klo: 17.30-18.15. Kunnes muutama viikko sitten tajusin, että voin hakea sitä kerralla monta litraa ja pakastaa maidot litran purnukoihin. Näin ei tarvitse aikatauluttaa koko elämäänsä tämän aukioloajan mukaisesti, mummojen kanssa jonoillessa. Miksi muuten suurin osa asiakkaista on vanhuksia? 

wp_20140804_006.jpg

wp_20140804_005.jpg

Usein olen hyvin onnekas ja tarjolla on myös tilan kanojen munia. Kanoja siellä on muistaakseni noin 20 eli munantuotantokin on vähäistä. Aiemmissa teksteissäni olen ollut ahdistunut munakanojen vuoksi ja uskoisin, että tämä on yksi paras paikka niitä ostaa. Jos niitä ilman nyt ei voi elää: ja minä en oikein ole voinut. Kuulun hedonistiseen ihmisryhmään.

wp_20140804_007.jpg

Miksi ostan maitoni mieluiten täältä? Syy 1: tila on pieni (mikä on hyvin harvinaista tänä päivänä) ja vieraillessani näen lehmät. Joko viereisellä pellolla tai maitobaarin lasi-ikkunan läpi navettaan. Yhä pidän kyllä aivan sairaana sitä, että ihminen juo lehmien vauvojen maidot. Syy 2: käsittelemätön maito. Kaupassa myytävä Suomalainen maito on pastöroitua. Näin maitohappobakteerit tuhoutuvat, tästä syystä laktoosi-intolerantikot voivat juoda paremmin pastöroimatonta maitoa. Pastörointi myös tuhoaa suuren osan vitamiineista (B6-B12, C ja D). Uuuh, netistä löytyy todella paljon tietoa tästä.

Toivon, että sinäkin alat ostamaan maitosi Maitobaarista! On niin ihanaa, kun jostakin voi vielä ostaa käsittelemätöntä ”onnellisen lehmän” maitoa. Tämäkin Maitobaari on ollut muutamaan otteeseen lopettamisuhan alla. Nykyään siellä jaetaankin tällaisia lappuja, ettei vaan kukaan ilman varoitusta ostaisi näin vaarallista maitoa. 

wp_20140805_005.jpg

p.s Tämä maito on myös helvetin hyvää!!

Hyvinvointi Hyvä olo Terveys Ajattelin tänään