Pirkkalan muodikkaat kesäkurpitsat
Tämä vuosi on ollut kuulemma huono kesäkurpitsavuosi. Niin mekin ajateltiin, kun Seikkailija laittoi kotipihalle laatikkoon niitä kasvamaan eikä yhtäkään kesäkurpitsaa syntynyt. Olimme unohtaneet Pirkkalan mökkimme salaisen puutarhan, jonka maan Seikkailija keväällä käänsi ja istutti- kesäkurpitsoja täyteen tietenkin! Ei olla kasteltu, ei hoidettu mitenkään.
Kun muut kastelivat, lannoittivat, rakastivat ja silittelivät omiensa lehtiä. Synnytti Pirkkalan maa unohduksissaan nämä:
Kesäkurpitsoja on paljon ja ne ovat suuria! Enkä edes oikein pidä niistä. Tai sitten en vain ole osannut valmistaa niistä mitään hyvää? Yleensä olen pilkkonut ja laittanut grillitikkuun. Ehkä tämä yritykseni olla vehnätön edesauttoi seuraavassa. Itse en tietenkään keksinyt, tää on varmaan vastaava muoti-ilmiö kuin avocado-pasta.
Yks sulle ja yks mulle.
Sit vaan kuorimaveitsellä pastan tekoon. Siemenosaa en käyttänyt kun se oli pehmeä ja visuaalinen lopputulos olisi kärsinyt.
Pannulle maustamatonta tofua, öljyä, valkosiåulia, chiliä, mausteita ja limee. Kun on vähän marinoitunut niin soijakerma, pihan basilikat ja ”pastat” sekaan. Tällänen tuli.
Kuka haluu meidän maan kesäkurpitsan?