Syntyi hän!

Hän on täällä!

Olemme olleet nyt vauvan kanssa kotona viikon. Hän syntyi kun raskautta oli takana 39+5, kaksi päivää ennen laskettua aikaa. Ihana kun tuli.

Synnytys oli reilun vuorokauden mittainen rutistus, jonka päätteeksi syntyi pieni poika. Synnytys oli kokemuksena hieno – suosittelen kaikille Tens-laitetta ja olemaan rauhallinen ja opettelemaan hengittämään syvään. Ensi hetket eivät menneet ihan oppikirjan mukaan, ja vauva ei parkunut kunnolla. Kuitenkin sain hänet tunnin sisällä rinnalle – voi sitä helpotuksen tunnetta kun hän oli viimein siinä!

Sairaalassa olo oli ensikertalaiselle (en ole muistini aikana koskaan joutunut sairaalaan) hämmentävää. Parasta oli että ruoka oli valmiina. Oli myös outoa, kun vauvan tilasta saimme ripotellen tietoa. Vasta postista tulleesta hoitopalautteesta ymmärsi mitä vauvalle oli oikein tehty synnytyksen jälkeen.

Tällä hetkellä istun pimeässä makuuhuoneessa ja käsivarsilla lepää pikkumies, joka pikkuhiljaa ehkä nukahtaa… kaikki on nyt niin kovin hyvin. Kiitollinen olo.

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *