Ykkössynttärit

 

IMG_5173.jpg

Juuri kun oli joulusta selvitty koittikin jo Pablon yksivuotissyntymäpäivä. Meidän vauvasta tuli virallisesti taapero

Vauvavuosi on ohi ja äitille jäi käteen tyynenmeren kokoinen univelka.

Pablo oppi vuoden aikana kääntymään, ryömimään, konttaamaan, istumaan, nousemaan seisomaan ja kävelemään tukea vasten. Hymyilemään, nauramaan ja sanomaan ’äiti’. Ottamaan sukat pois jalasta, puremaan ja heittäytymään veteläksi mielenosoituksellisesti.

Pablon lempiasioita vuoden aikana oli varpaiden suukottelu, kukkuu-leikki, banaani, ruisleipä, asioiden lattialle viskominen ja Labello-huulirasvan korkit.

Ensimmäistä syntymäpäiväänsä Pablo juhli flunssassa kera 25 lähimmän frendin. Smoothiekakut ja muut trendiruoat ei Pablolle maistu, joten juhla-ateria koostui kolmen raaka-aineen banaanikekseistä, pilkotuista viinirypäleistä sekä maissinaksuista. Koska kyseessä oli lastenkutsut oltiin tehty sentään paprikajuna, mutta ei edes muistettu ottaa siitä kuvaa, joten did it really happen?!

Lahjatoiveena oli ’ei lahjoja’, mutta vieraat kiersivät tämän toiveen tuomalla Pablolle käteistä. Pablon kummitäti ei myöskään ottanut kuuleviin korviinsa toivetta vaan ilmoitti olevansa oikeutettu ostamaan lahjan, koska hän on kuitenkin kummitäti. Niinpä Pablo sai ensimmäiset Brion junaradan osat ja siis myönnettäköön, että ne on ihan hullun siistejä, joten annan anteeksi tämän niskoittelun. Myös kuvassa olevan lelulaatikon Pablo sai lahjaksi, mutta sitä oli kyllä toivottukin, sillä leluja tässä huushollissa riittää. Pablon ukki on puuseppä ja hänelle oli annettu tehtäväksi värkätä jonkinlainen leluloota ja eipä kyllä itsellä olisi käynyt mielessäkään tuollainen laitos, joka toimii myös penkkinä. Ihan huikea kaluste Pablon huoneeseen jahka Pablo sellaisen jonain kauniina päivänä saa. Siihen asti penkki nököttäköön eteisessä. 

Samalla kun Pablo täytti vuoden tuli myös imetystaivalta vuosi täyteen. Vielä raskaana ollessa pohdin haluanko imettää ollenkaan, se tuntui niin luonnottomalta ajatukselta, mutta nyt lähinnä huvittaa tuollaiset ajatukset. Meidän imetystaival on ollut melkoisen täydellinen siitä lähtien kun maitoa alkoi tulemaan ja olenkin erittäin ylpeä, että onnistuin ensin täysimettämään 6kk ja nyt sain myös THL:n suositteleman vuoden imetyksen täyteen. Seuraava tavoite onkin sitten World Health Organisationin suositus eli kaksi vuotta imetystä. Katsotaan vuoden päästä miten sen tavoitteen kanssa kävi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *