Rahansäästö syyskuuhun mennessä 

Tämän vuoden alussa asetimme tavoitteeksi saada säästöön 10 000e vielä vuoden loppuun mennessä. Ihan vain siksi, kun sama tavoite tuntui olevan useammallakin henkilöllä. Ajattelimme, että olisi mielenkiintoista kokeilla käytännössä, kuinka helppoa tai vaikeaa tähän tavoitteeseen olisi yltää. Mutta, miltä tilanteemme näyttää nyt, kun vuodesta on mennyt suunnilleen kaksi kolmasosaa?  

A on saanut säästöön reilu 10 000e, jes! 

M on saanut säästöön noin 7000e. M:n pienempi summa johtuu suurelta osin remontista, mikä ei ollut vielä alkuvuonna tiedossa. 

 Miten tähän ollaan päästy? 

  • Lomamatkat: Koska tänä vuona emme ole päässeet tekemään yhtäkään matkaa (tavallisesti teemme vuodessa 2-5 lomamatkaa), kaikki matkoihin kuluvat rahat ovat jääneet säästöön.  
  • Rahastojen ja osakkeiden ostaminen: Se kuuluisa korkoa korolle ilmiö näkyy muuten oikeasti! Ja ainakin osakkeiden kohdalla näkyy niiden arvon nouseminen, ja tietenkin osinkoa maksavista yhtiöistä on tullut myös osinkoja ihan mukavasti. (No okei, reilu 80e tänä vuonna, mutta mielestämme aloittelijalle ihan kohtalainen summa.) 
  • Vaatteet: Emme tavallisestikaan käytä vaatteiden ostamiseen kovinkaan suuria summia vuodessa. Pyrimme ostamaan laadukkaita vaatteita, jotka ovat pitkäikäisiä. Vaatekaappia tutkiessa huomasimme, että käyttämättömiä vaatteita on oikeastaan aika paljon. Otimme tavoitteeksi ottaa vanhat vaatteet uudelleen käyttöön. Ja muuten toimii! Vanhat vaatteet, joihin aiemmin oli jo täysin kyllästynyt, voikin hetken kuluttua olla ihan kivoja. (Samalla voi rehellisesti tutkia, mitä vaatteita ei oikeasti käytä, ja laittaa ne suosiolla kiertoon.) Ja koska korona, niin vaatteita ei ole tehnyt mieli mennä edes kauppoihin hypistelemään. 
  • Ruokailujen suunnittelu: Olemme kumpikin tänä vuonna koittaneet mahdollisuuksien mukaan suunnitella viikon ruokia ja ruokalistaa etukäteen. Näin turhat kauppareissut ovat vähentyneet. Toki kesällä rahaa meni ruokaan enemmän, koska lomalla ollessa emme halunneet olla niin suunnitelmallisia.  

Summa summarum: Säästötavoitteeseen päästäksemme meidän ei oikeastaan tarvinnut luopua mistään. Suunnitelmallisuus ja päättäväisyys vievät pitkälle. Toki lomamatkojen puuttuminen näkyy säästetyissä summissa, tuskin matkoja tehdessä saa yhtä nopeasti rahaa säästöön.  

Miten teidän muiden rahan säästäminen sujuu? Olisiko hyviä vinkkejä jaettavaksi? 

Aurinkoista viikkoa! 😊 

 

-A&M 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *