Noel 5kk ja ensimmäiset hampaat

Long time no blog! And let me tell you why.. Viimeiset viikot on olleet aika muutosta täynnä eikä oo oikeastaan ollut yhtään jaksoa, että kaksi peräkkäistä päivää olisi ollut edes jollain tavalla samanlaisia. Ensiksi hulinat pitkän kaavan mukaan ja todella huonot unet. Ihan yhtäkkiä yhtenä yönä Noel nukkuikin 10h putkeen. Olin juuri samalla viikolla neuvolassa puhunut huonoista unista ja sain vielä apua unikoulun aloitukseen. Noel ei ilmeisesti unikoulua halunnut, sillä unet paranivat yhdessä yössä. Tätä luksusta kesti vajaan viikon ja sitten puhkesivat ensimmäiset hampaat! Voi ei, mun pienellä vauvalla on jo hampaita! En voi ymmärtää. Molemmat alaetuhampaat tulivat samaan aikaan ja unet menivät taas uusiksi. Suu ja ikenet olivat kipeitä noin viikon ja jouduttiin antaan kipulääkettä, jotta reppana sai nukuttua. Kun hampaat oli tehty, meni kaksi päivää hyvin. Nukuttiin parina aamuna jopa yli seitsemään, mitä ei ole tapahtunut kuukausiin. Mutta sitten.. Noel alkoi lauantai-iltana kuulostaa flunssaiselta ja seuraavana päivänä raukalta lähti ääni. Painoin paniikkinappulan pohjaan ja soitin jo päivystyksen neuvontaankin (hysteerinen mutsi), että mitä tulee tehdä. Käskivät seurata tilannetta, mutta onneksi mitään muita oireita ei ole ollut, ääni on vain kovin käheä.

Meidän oli tarkoitus aloittaa eilen myös vauvauinti, jota olin odottanut kovasti, mutta se oli äänen käheyden takia tietenkin pakko siirtää. Toivottavasti päästään kuitenkin tällä viikolla aloittamaan.

Mutta joka tapauksessa, Noel täytti eilen jo 5 kuukautta! Aika menee aivan liian nopeasti, vaikka toisaalta on niin siistiä seurata Noelin kehitystä. Tuntuu, että viimeisen kuukauden aikana on menty todella paljon eteenpäin kehityksessä. Mahallaan viihdytään paljon enemmän ja jalat koittavat kovasti ryömiä. Toistaiseksi ei kuitenkaan vielä liikuta, vaikka peppu pystyssä vietetäänkin aikaa. Lisäksi olin ehtinyt jo huolestua, kun Noel ei varannut lainkaan painoa jaloille eikä häntä pystynyt yhtään ”seisottamaan”. Alettiin treenata ”seisomista” ja vajaassa viikossa se opittiin! Nyt seistään aina kun on mahdollisuus 🙂 Ja ne hampaat. Olisi voinut olla vielä hetken mun hampaaton pieni vauva. Noel juo nykyisin muutaman pullon maitoa päivässä itse sitterissä ja se sujuu jo hienosti. Huomasin myös viime viikolla, että hän hakee jo tosi taitavasti pinsettiotetta, kun tarttuu joihinkin pienempiin leluihin ja tuttiin.

Hampaat olivat aika yllätys, sillä en ajatellut että ne tulisivat vielä 4,5kk iässä. Se kuitenkin selitti katkonaiset unet ja kiukkuisuuden päivisin, mitä olin muutaman päivän ihmetellyt. Tajusin hampaat vasta, kun Noel puri mua sormesta ja tunsin terävän hampaan. Onneksi ei kuitenkaan tullut flunssaoireita tai lämpöä, joten siinä mielessä selvittiin helpolla. Neuvolassakaan ei ole ollut puhetta hampaista, joten oli pakko laittaa google laulamaan ja lähteä metsästämään vauvoille tarkoitettua hammastahnaa. Nyt pestään pikkuiset hampaat kahdesti päivässä, aamulla vedellä ja iltaisin hammastahnalla. Perjantaina on neuvola, mistä saan varmasti tarkemmat ohjeet hampaiden hoitoon, jos nyt jotain on jäänyt tekemättä. Jännä nyt seurata, että milloin seuraavat puhkeavat!

Sateisesta päivästä huolimatta ihanaa tiistaita kaikille! Kiva kun on vähän viileämpi 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *